Politik

Såvitt jag förstår så handlar politik i en demokrati inte bara om hur staten och makteliten mår. Det handlar väl om hur alla i landet har det och får det och mår?
 
En vänstervåg i Sverige? Bra eller dåligt?
 
Det här gänget har nog börjat fatta att deras politik för att ge de som har mycket får mer inte längre leder till att många får det bättre.
 
Tvärtom. Allt färre får det väldigt mycket bättre och allt fler får det väldigt mycket sämre med deras politik.
 
Men dom kan ju fortsätta med att hota om att exempelvis Vänsterpartiet har någon sorts koppling till en otäck kommunism som är en sedan länge förlegad form av diktatur i vår del av världen. En diktatur som bytt skepnad och numera är mer höger än till och med den gamla Högern i Sverige.
 
Ukraina t ex. Där finns extrema högerpartier i Ukraina som vill ha makten över hela landet samtidigt som Ryssland med sin högerpolitik vill stoppa konkurrensen och ha full kontroll över en nära granne.
 
Sverigedemokraterna är det största högerhotet mot samarbete och fred i världen!
 
Och det här gänget ovan försöker placera V i samma kategori som SD. Förlegat men troligen tycker dom att det är smart för att lura oss. Men det går vi inte på. Och dom tror nog inte på det själva som det ser ut...
 
En vänstervåg i Sverige är inte farlig, det blir en frisk fläkt efter en unken men glättig högerpolitik.
En högerpolitik utan annat innehåll än att ge mycket mer till de som redan har mycket.
 
Men eftersom de som fått större del av kakan blir färre och färre så förlorar dom röster. Det hjälper inte att de rika blivit rikare. De får inte fler röster på grund av det.
De som inte fått vara med om rallyt funderar nog över andra värden än ökad förmögenhet och börjar tänka på att skatter och det gemensamma är värt mer fokus.
 
Om jag ska rösta i EU-valet så undviker jag definitivt Gunnar Hökmark.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0