Collage från "LÄGG ÅH" på Idrefjällens GK

Vi spelade golf med allehanda kul specialregler, åt god mat och umgicks till sena kvällen. Regnet kom efter att vi spelat färdigt. Bra planerat.

Jag vill inte skryta med att Anders, Ingrid och jag vann golftävliingen, men VI VANN!

image35

image36

På en liten bild längst ned i mitten skänker Stråken en fin och vällagrad Single Malt till Uffebloggaren som tack för hans engagemang för Gutgolfen genom åren... jag blev rörd, och har redan börjat planera nästa års Gutgolf.

Mina bilder från prisutdelningen blev ganska suddiga. Väldigt suddiga faktiskt. Vet ännu inte varför, men kanske var det min användning av zoomen som inte matchade inställningarna med blixten... eller också var jag för ivrig på avtryckaren.

Men Dennis som gjorde Eagle på hål 16 och hans spelkompisar Egon och Björn måste få vara med även om bilden är grynig.

image37

Dennis är tolv år och han och jag har gått några kul rundor i år. Glömmer aldrig när han drev ut mig från gul tee på hål 6 tidiare i år. Jag fick kanonräff och nådde nästan bäcken. Dennis som då spelade från röd tee bad att få slå ett slag från gul tee. Visst fick han det - och drev ut mig med ett par meter.... Vi mätte upp hans drive till 242 meter. Lugn och fin sving. Jag försöker ta efter...

"LÄGG ÅH", vår spektakulära avslutningstävling!

År efter år blir det tokigare och roligare. Tack Trond och Pierre för att ni fortsätter att vara seriöst engagerade och sanslöst påhittiga! Trots alla jippon så blir det ju golf.

I år spelade vi 21 hål. Några var par 10 eller par 12. Detaljerna tänker jag inte avslöja, eftersom jag tror att det här är något unikt inom golfen i Sverige som bara Idrefjällens GK orkar arrangera  (utöver Stråkens tävling, som också är en sanslöst rolig golftävling. Men den spelas ju också här).

Det här inlägget i bloggen blir kort. Men jag återkommer nog med fler bilder och kommentarer....

Anders, Ingrid och jag spelade i lag. Gissa vilka som vann? Gissa vem som laddat om efter en dålig runda i Funäsdalen dagen före?

 

Jomenvisst! Han toppade formen och chippade till sig ett nytt smeknamn.
Chippen på hål 3 glömmer vi aldrig. Vi spelade hål 3 som vårt näst sista hål eftersom vi hade kanonstart. Men utslaget på hål 3 låg för dagen vid hål sjuttons green. Vi skymtade greenen bakom träden men Anders skaffade oss efter en klockren bollträff ett läge i ruffen bakom green. Vi spelade scramble på det hålet. Anders chippade in och bollen rullade mot vänster hålkant, rundade hålet, stannade bakom hålet och tippade i baklänges. Vi tjöt och hoppade och fick applåder från skogen uppe på hål sjutton. Bekvämt att spela scramble på det sättet.

Vi gjorde fem birdies tillsammans och fick slut på raketer. Här fyrar Anders av efter min birdie på hål sexton.

image32

Nästa bild visar en liten birdiefjuttraket, eller var det par vi firade, efter hål 12.

image33


Återkommer med fler bilder och minnen från tävlingen, prisutdelningen, minglet och middagen på kvällen.
En bild återkommer nog i det collage jag håller på att sammanställa, men jag vill visa den redan nu.

Dennis gjorde Eagle på hål 16. Här står han i matkön och ser ganska nöjd ut.

image34

Fler bilder kommer..


Men att Anders, Ulf och Ingrid vann tävlingen har ni väl redan förstått.
Mer om resan till Funäsdalen...

Vi hade en kall inledning på dagen. Men det gick bra att värma fötterna vid en paus på vägen upp.

image20

Vid framkomsten fick vi vänta på att frosten skulle tina bort, och under tiden fixade vi en brasa och kunde värma händerna.

image21

Och vi spelade golf i en lite annorlunda ordning på grund av frosten. Började på hål 1 och gick därefter direkt till hål 7. Hålen 2 - 6 spelade vi som avslutningshål.

Klubbens ordförande John droppade mycket reglementsenligt och vackert för ett sidovattenhinder på hål 7.

image22 

Lars fick på några riktigt bra slag på vägen hem efter sjön.

image23

Vi åt gott efter rundan på Kafé Loftet i Funäsdalen, och där kunde vi tacka Kina för arrangemanget och Leffe för att vi överlevde bussresan, och att han fanns på plats med varm korv, kaffe, mackor och en härligt god Skagenröra på banan. Hans busskiosk fungerade perfekt.

image24  image25  image26

Hela gänget utom fotografen

image27

Men eftersom fotografen och bloggaren vann närmast hål på sjuttonde hålet så fick han också vara med på bild. Hej allihop!

image28

Men ytterligare en bild måste jag visa. Den handlar nämligen på sätt och vis om den avslutningstävling som vi skulle ha på vår egen bana dagen efter. Anders hade rest upp från Allingsås för att delta, och jag lyckades locka med honom till Funäsdalen eftersom vi brukar spela kul golf tillsammans.

Men vi hamnade i olika bollar i Funäsdalen. Anders gick nog mest och laddade inför avslutningstävlingen dagen efter och hade det tungt på banan. På bilden nedan så kan man ana ett leende, men kroppspråket tyder på att det inte finns mycket golfladdning kvar inför utslaget på hål 2 (vårt trettonde hål på grund av frosten).

image29

... men den grabben kan ladda om när det gäller! Återkommer om det...

Golfresan till Funäsdalen blev frostig i starten...

Minus tio på morgonen och en kall resa och frostig ankomst vi tiotiden. Men vackert var det! Och kul blev det.
Återkommer med fler bilder inom kort.

image19

Men solen värmde och efter några hål efter sjön, vi fick spela hålen i en lite annorlunda ordning på grund av frosten på de skuggiga delarna av banan, så blev det nästan svettigt varmt.

Sitter och letar bland roliga golfminnen...

Mellbytouren 2006 var skoj. Ett gäng från Idrefjällens GK brukar resa till Mellbystrand i maj varje år. Älvdalens kommun har en anläggning där som kan hyras för självhushåll. För min del var det premiär förra året.

Vi hade troligen otur med vädret. Mitt minne är att det blåste vågätt regn i flera dagar. Men inte hela veckan, däremot gick min golf uselt hela veckan. Det minns jag tydligt. 9 poäng efter 18 hål gick inte att registrera i terminalen...

Egon fick kosta på sig en dropp ur ett besvärligt läge mitt i fairway. Minns inte banans namn, Skogaby kanske...

image16

Men vi hade en tävling under veckan också.

Ingen tvekan om vem som vann herrklassen, eller hur?

image17

Och jag är nästan helt säker på att damklassen vanns efter det här inspelet på hål 18.

image18 

Eller kanske vi bara hade en klass och Svante och Ingrid kom etta och tvåa?

Spelade nio hål med Sofia i kväll.

Återigen en fin höstkväll.

Min kamera ville inte riktigt skärpa till bilderna, men min golf skärptes genom att jag fick se Sofias lugna baksving. Och Sofia klippte iväg bollen kanonbra efter att ha stressat ut på banan direkt från jobbet.

Tack Sofia! Nu kanske jag kan pricka en ny toppform till morgondagens resa till Funäsdalen och lördagens roliga avslutningstävling på klubben.

image14         image15

Men banan kommer i år att vara öppen med ordinarie greener så länge snön inte omöjliggör golfspel! Kul!


Söndag efter "Lägg Åh" blir kul.

På söndag spelar Anders, Sofia, Nigel och jag en golfrunda. Anders har nyligen sågat sig i tummen men biter nog ihop. Nigel vet inget än, men ställer nog upp om han kan.

Knappgården har många gäster nu, men förhoppningsvis kan Nigel klämma in en ledig dag på söndag.
Ser fram emot ett trevligt matchspel.

Nigel har ett inspirerande klipp i tillslaget med kort baksving.

Vilken härlig höstdag med kul golf!

Det började med tät dimma, men vid tiotiden började den lätta. Erling ringde och förutspådde en kanondag. Så rätt han hade...
Eftersom jag var på plats en halvtimme före så tog jag en promenad upp till 10:ans green för att fånga dimman på bild.

image10

En kvart tidigare hade den här vyn varit intressantare. Det vita bakom de gula björkarna är inte snö! Det är vitmossan som lyser vit i solen.

Jag tog också en bild från 10:ans green mot hål 11. Tyckte att det såg ut som en grafiskt intressant bild.

image11

För några veckor sedan träffade jag på en fyrboll som tog sin paus efter 9 hål här. Efter 10 hål alltså. Finurligt tycker jag. Varför inte? Här har man ju full koll på sin plats på banan och får chansen att heja på, och uppmuntra, de som strävar uppför den sista branta delen av "Mördarbacken".

Erling och jag spelade matchspel. Den avgjordes på green på hål 18. Och jag vann med ett slag... Erling hade greppet om matchen i början trots min Birdie på hål 1.
 

Men eftersom jag nyss gjorde reklam för Ljusnedal...

Den här bilden från Idrefjällens GK finns på Google Earth, tillsammans med några andra bilder från Idre.

image9

Idrefjällens golfbana har fått mängder av beröm genom åren. Sveriges vackraste, 7:de plats bland alla nya banor, 25:te plats bland alla, o s v i ett överväldigande beröm som är lite oöverskådligt men väldigt inspirerande.

Jag tycker personligen att det bästa med Idrefjällens golfbana är att alla hål är olika. Och många ligger avskilda. Ibland är det en liten promenad från green till nästa tee, men det är bra för pulsen.

Det näst bästa med golfen i Idre är alla trevliga gästspelare Trots alla förväntningar så verkar nästan alla åka hem med överträffade förväntningar.

Och vackert är det här.. På för- och eftersäsong är det snö på fjällen i bakgrunden. Mäktigt.

På fredag åker några av årets banvärdar på golfresa.

Vi åker till Funäsdalen och spelar en jättetrevlig bana (knappt två timmar från Idre).

Gissa om kameran är med! De medlemmar som har möjlighet att följa med får gratis resa. Vi åker med Leif på Sporthotellet och en av hans större bussar, så det finns platser för de som vill följa med och anmäler sig i tid.

Här är en bild från ett besök på banan med goda vänner tidigare i år.

image8
 


Trots att bloggen är ny så dyker det upp minnen här...

Jag har nog spelat en bra bit över 130 rundor i år. Alla med goda vänner, men inte alltid med bra golf från min sida. Men vad gör det? Vi har haft kul, och ofta har det besvärligaste golfvädret missat oss med några fjälltoppar.

Vi hade sol och i Härjedalen kom det snö i slutet av juli 2007! Men visst kan man ana ovädret i norr...

image7

Några har fokus på golfen och andra njuter av både golfen och naturen...

På lördag har vi en kul avslutning i Idrefjällens GK

Men banan är i toppskick och kommer i år att vara öppen med sommargreener så länge vädret tillåter!

Vi spelar på lördag 18 hål med diverse skrattstimulerande utmaningar som Trond hittat på. Birdieraketerna kommer att smälla stup i ett. Därefter äter vi gott, umgås, delar ut priser och bortförklaringar och planerar för fortsatt golf i många veckor till. För att inte tala om hur vi ska spela nästa år - då ska vi vara fokuserade och svinga lugnt varje gång.

Kameran är med. Många minns tydligt hur kul vi hade efter en rolig golfdag. Här några påminnande bilder från 2006.

Ett collage från avslutningen 2006

Exotiska inslag på banan.

Ser ni en ren så svinga lugnt och sikta över eller runt renen och se till att ni får en ren bollträff så går det bra.

På vår driving range kan man ibland slå rena slag...

Testar min nya blogg...

Just nu handlar det fortfarande mest om golf för många här uppe i Idre.
Här är en bild från Engerdalsmästerskapet den 8 september. Våra norska medlemmar på andra sidan
gränsen har ett EM utöver vårt vanliga KM.

image3

Norsk gut med kraftfull sving...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0