Skumma telefonsamtal..

Skumma telefonsamtal tre gånger på ett par veckor.
Låter som att det kommer från Indien, och att det är olika personer varje gång. Men den engelska dialekten låter som Indien.
 
Dom påstår att min dator är hackad, men eftersom jag är kund hos Microsoft så vill dom hjälpa mig att städa bort skadliga filer. Jag har skrattat och sagt adjö, men aldrig lyssnat färdigt på vad dom vill, utan lagt på luren.
 
Jag skickade ett mail till Microsoft i Sverige och frågade om dom kände till de här samtalen som helt tydligt är bluff.
 
Fick det här svaret:
 

"Hej Ulf,

 

Du har helt rätt i att detta samtal inte kom från Microsoft.

Skulle du få fler samtal av denna typ rekommenderar vi att du även i fortsättningen avböjer den "hjälp" de erbjuder och avslutar samtalet.

 

Detta är tyvärr ett problem vi känner till och något som inte bara sker inom Sverige. Det vi kan göra är främst att öka medvetenheten om att detta inte är något Microsoft gör, så vi uppskattar att ämnet kommer upp till diskussion.

 

Eva

Microsoft Consumer Software och Service Support"

 

Kommentarer
Postat av: Maud

Får jätteofta dessa samtal. För det mesta på engelska med indisk dialekt men också enstaka gånger på mycket trovärdig engelska och med artigt och förtroendeingivande approach. Har försökt på många sätt att få personerna att förstå att de är genomskådade ibland med att hota med polisanmälan etc. Men inget hjälper, det är förmodligen en stor liga som jobbar för det är hela tiden olika personer som ringer. Nu slänger jag bara på luren. Allt annat tycks vara verkningslöst. Otäckt lönsamt måste det väl ändå vara antar jag eftersom det inte upphör.

2014-01-21 @ 19:00:42
Postat av: Stig-Arne

sök på "Fake call cleaning windows" i Youtube.com , så kommer det upp en massa roliga uppslag till hur du bäst svarar dessa. Att bli av med dem kan du ju bara glömma då det hanlar om callcenters med tusentals anställda i indien som har detta som jobb, att lura till sig pengar av folk.
Men som sagt snoka runt lite i youtube så hittar du en massa roliga uppslag som du kan ta till när de ringer :-)

2014-01-22 @ 19:48:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0