Golf och datorpyssel

Ann och sonen Martin spelade golf med Angela.
Martin vann tävlingen mot de glada damerna. Vädret växlade mellan regnskurar och värmande sol och dom hade haft mycket trevligt.
Jan och jag kröp och satt och stod ibland upp, och funderade och läste manualer för att få till en del problem med datautrustningen på klubben och i golfbutiken.
 
Prio 1 var terminalen där gäster kan boka tider och registrera rondresultat. Den fungerar nu trådlöst mot nätverket i butiken, och nätkabeln till bryggan in till kansliets dator behövdes inte.
 
Prio 2 var att hjälpa Fredrik med en liten enkel instruktion för omstart av routern i butiken när den ibland tappar kontakten med modemet och Internet. Återstår att hitta varför det ibland händer...
 
Prio 3 var webbkameran och klockan i bild som sakta har halkat efter och visat drygt 20 minuter för sent klockslag. Det är nu fixat genom länkning till en extern Time Server. Samtidigt ändrade vi texten i bild från Idre Golfklubb till Idrefjällens GK
 
Prio 4 var att ge kanslidatorn tillgång till Internet via det lokala nätverket i butiken. Vi fick inte till det trådlöst, men med en nätverkskabel fungerar det. Behöver dock i så fall monteras så att man inte snubblar på den. Men vi har inte gett upp försöken att få till det trådlöst. Det har ju fungerat sporadiskt tidigare.
 
Prio 5 var att installera Windows 7 på de två datorer som nu kör XP. Jan fixar det någon av de närmaste dagarna genom att dela upp hårddiskarna i två partitioner så att båda Operativsystemen finns på båda datorerna men med Windows 7 som startalternativ.
 
Jan står för kompetensen och jag ställer ibland de rätta frågorna.
Vi jobbade lite längre tid än en normal golfrunda och jag var klädd för utomusvädret på förmidagen och blev svårt svettig trots att jag skalade av det ena lagret efter det andra.
 
.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0