18 hål till fots igen!

Men idag var jag trött i ryggen efter nio hål och hade tänkt avsluta där, men vi tog en lång paus och släppte förbi tre fyrbollar och en ensamspelare.
 
Första nio var en match mellan damer och herrar och en Köpenhamnare.
Herrarna vann och Jan vann Köpenhamnaren med Angela som tvåa. Ann och jag delade tredje platsen tätt efter Angela.
 
Angela skulle jobba i golfshopen efter det, så vi andra tre började om med en ny Köpenhamnare de sista nio hålen.
 
Jag tog några bilder på hur totalt omdömeslöst många kör de hyrda golfbilarna.
NÄR MAN TYDLIGT SER ATT ETT OMRÅDE PÅ FAIRWAY ÄR VÅTT EFTER TIDIGARE DAGARS REGN SÅ TAR MAN VÄL EN LITEN OMVÄG?
 
Men det tycks fungera tvärtom för en del... här har någon kört sönder, så det gör vi också... men jag tror inte att dom gör så på sin hemmabana!
Trist att se spåren, men när man inte ser när det händer så är det svårt att peka ut de som beter sig så omdömeslöst. Konsekvensen vid upptäckt borde bli omedelbart avslut på golfrundan och rapportering till hemmaklubben, men kan man göra så med betalande gäster? Troligen inte, men en hövlig tillsägelse och övervakning så att det inte upprepas under resten av rundan.
 
Ett förslag som jag tänker lämna till golfklubben är att vi kan införa spelande Banvärdar. D v s att några av oss medlemmar kan ha västen med BANVÄRD på ryggen när vi spelar golf. Det ger oss ökad respekt om vi ser och kan påpeka ett tokigt beteende. Kanske också kan göra att fler känner att de kan ha ögonen på sig när som helst...
 
Nåväl vi spelade golf också, men utan Angela på de sista nio.
Bakom oss kom en fyrboll (eller var dom kanske bra tre som spelade) med en Ferrariröd golfbil. Vi trodde att dom snabbt skulle komma ifatt så att jag kunde få en bild på bilen, men dom spelade tydligen både brett och långt, så vi tog en paus på balkongen vid hål 17 för att dom skulle komma ifatt.
 
Och det gjorde dom så småningom.
Snygg golfbil och trevliga grabbar.
Och musik hade dom i bilen.
 
Men hade jag haft västen med BANVÄRD på mig, så hade jag promenerat upp till green på hål 16 och påpekat att man inte kör en golfbil upp till green ovanför den högra greenbunkern! Vilket han gjorde. Trots att han vid utslaget på hål 17 kunde promenera 30 meter upp till tee utan några som helst problem.
Kan det vara så att dom tycker att dom har lika breda däck som gräsklipparna och därför kan köra precis som banpersonalen?
 
Vi fortsatte vår tävling och den slutade med att Jan och Ulf delade Köpenhamnaren med Ann som god trea.
Jan frågade om jag var stolt över att ha klarat 18 hål till fots och Mördarbacken två gånger nu på två dagar.
Stolt vet jag inte, snarare trött.
Men en kul golfrunda var det.
 
Jan och jag ändrade för andra gången texten i bilden som webbkameran visar.
Idre golfklubb stod det från början. Vi ändrade till Idrefjällens GK, men efter någon dag blev det återigen Idre golfklubb.
 
Men nu har jag bildbevis på att det står IDREFJÄLLENS GK.
Svår flaggplacering på hål 9. Jag hade en utförsputt på cirka fem meter. Petade fram den till kanten och den rullade förbi hål med en och en halv meter... man måste landa inspelet på nedre hyllan när flaggan står där, annars blir det automatiskt en extra putt.
Snabba greener nu efter att de dressades igår. Kul tycker jag, men lite svårt på en del hål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0