Final i Gut- och Jentgolf idag

Start kl 11 i kall dimma.
 
Jag gick i sista boll med Lennart, Björn och Emil så vi startade först kl 11:45 och hoppades på att solen skulle hinna bryta igenom, men icke sa Nicke...
 
Att det var lite försening på start gjorde ingenting. Bara kul att få träffa lite fler Gutar på starten, och dessutom kanske solen skulle bryta fram
 
Några Stråkenpojkar vandrar iväg i dimman. Marcus var med som Caddie till pappa, och Nicklas var lugn och taggad. Han tycker golf är så enkelt trots att han haft ett uppehåll på kanske tio år.
 
Minns när han var i tolvårsåldern och deltog i våra torsdagskvällar med Gutgolf och alltid slog långt och rakt. Vi försökte psyka honom en gång genom att fråga om han inte tyckte det var svårt med golf?  Nej. Svarade han och slog ytterligare ett långt och rakt slag...
 
Björn var lite uppspelt före start, så Lennart frågade om han var nervös. Bara på skoj förstås, men vi såg alla att han var laddad och på tå.
 
Emil såg väldigt cool ut i medvetande om att han skulle skaffa sig en och annan fyr- eller fempoängare och ha råd att chansa ofta.
 
På hål 7 t e x. Efter ett fantastiskt utslag på hålet så valde han att försöka nå green på två med en klubba han var osäker med. Både Lennart och jag försökte förklara att det kanske var bättre att spela fram med ett järn för att spela in på green med tredje slaget. Men Emil tog i lite extra och fick bollen att hoppa  max 10 meter...
 
Den mannen kommer att sänka sitt hcp kraftigt och vinna många tävlingar på vägen, om han spelar golf smartare.
 
Lennart hade problem på hål 13. Efter ett utslag nära fairwaybunkern på hål 12, där han fick träffa sin sambo Mari en liten stund, så kunde han så småningom sikta mot flaggan. Men det blev lite långt och bollen hamnade på vägen halvvägs upp i Mördarbacken.
 
Men Lennart löste det elegant och räddade en poäng på hålet!
 
Solen tittade fram genom dimman under några hål, men när vi var på hål 15 kom det lite smått regn.
Här är vi på hål 16 och Emil svingar vackert och är över Havet på två slag.
 
Så småningom blev det gulaschsoppa för de som ville och prisutdelning.
Alf har hållit ordning på Gutgolfen under året och höll också i prisutdelningen där Fredrik som vanligt hade bidragit med priser värda mer än pengarna som fanns i prispotten.
 
Alf berättade före prisutdelningen att det blir nya regler för deltagande nästa år.
För att öka samvaron på torsdagskvällarna så kan man inte köpa in sig till finalen om man inte deltagit minst tre torsdagar.
 
Så var det innan jag tog över efter Peter Entian. Jag införde att krav på fyra ronder, och en möjlighet att lösa in sig för 50 kr per missad torsdag (200 kr alltså för den som aldrig deltagit). Syftet var att öka prisbordet till finalen och även antalet deltagare. Det sociala umgänget på golfbanan tyckte jag att man kunde uppleva på annat sätt än enbart under torsdagskvällar.
 
Men en viktigare sak som Alf förklarade är kravet på registrerade ronder för att kunna tävla i golf. På hemmaklubben i tävlingar med medlemmar skapar det bara lite administrativa problem, men om någon åker ut och spelar på en annan klubb och inte har "tävlingshcp" så blir det troligen en stor besvikelse om man spelat bra och inte finns med i prislistan.
Alf nämnde att det behövs 3 registrerade ronder för att få ett godkänt hcp för tävlingar. Jag trodde att det var 4, men strunt samma. Det är viktigt att registrera golfronder.
 
Och det gäller oavsett om det handlar om sänkning eller höjning.
En golfare som vägrar att höja sig och därefter spelar en Greensome med en kompis sabbar ju för kompisen om han har ett alldeles för lågt hcp i förhållande till sin aktuella förmåga.
 
Men så blev det utdelning av priser i Gutgolfen.
Den lille guten som höll uppe med golf i tio år är tillbaka. Han tycker nog fortfarande att det är ett enkelt spel.
Nicklas vann på 40 poäng!
 
Fredrik kom tvåa med 37 poäng. Starkt jobbat i dimman och kylan för en golfare med ett så lågt hcp!
Björn som var taggad till max kom trea.
 
Emil kom fyra. 36 poäng precis som Björn, men högre hcp.
Lennart och jag vill gärna tro att det berodde på det trevliga sällskapet, men så var det inte. Dom spelade riktigt bra. Björn på alla hål, och Emil på vissa hål.
 
Alla gutar fick pris eftersom "Fjollpris" och "Machopris" inte ingick (närmast hål och längsta drive alltså).
Vilket jag tycker är bra. Men nästa år tycker jag att finalen ska vara slagspel. Då blir det riktig golf som den är tänkt från början! Givetvis med avdrag för spelhcp, men alla måste håla ut på alla hål, oavsett hur många slag det kan bli. Då gäller det att vårda varje slag, och chansningar kan straffas hårt.
 
Men prisutdelningen fortsatte. Tror att jag fick med alla pristagare i tur och ordning.
Här kommer dom dock huller om buller, men jag avslutar med en bild på resultatlistan...
Och några till, men i fel ordning...
 
Vet inte om jag fick med alla, men så här såg resultatlistan ut:
 
En kul tävling och två bra herrar i vår boll.
 
Ny tävling imorgon!
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0