Politiker med skygglappar...

... eller struntar dom i det som sker i världen och bara letar röster här hemma?
Hemlagar är ju OK tycker jag, men att Sverige skulle bli ett land för matälskare tvivlar jag på.
 
Vi äter ju helst pizza, kebab och indonesiskt när vi betalar mer än det kostar att värma en burk köttbullar hemma för att istället kunna träffa andra ute på ett trevligt matställe när vi är sugna på matupplevelser.
Sushi är en fin matupplevelse.
 
Och det mesta av det bästa jag lagat hemma (förr) eller ätit hos vänner har haft väldigt mycket internationell och spännande prägel.
 
Men en politiker som tror att han har en liten men trogen väljarkår vågar väl inte uttrycka vad han själv tycker.
För visst har den mannen ätit många läckra luncher eller middagar med internationellt inslag?
Sverige som matland? Löjligt.
 
Men jag vill samtidigt framhålla att det finns och har funnits matställen i Sverige som lockar många med suverän mat. Men då har det inte handlat om varudeklaration eller ursprung för råvarorna, utan om suveränt god mat i en unik miljö med suverän service och spännande gäster i lokalen.
 
God mat kan man äta hemma och man kan till och med rulla köttbullarna själv, men när det gäller att betala mer för att få en matupplevelse så handlar det om mer än maten. Det handlar mer om förädlingen och miljön där den serveras än om råvarornas ursprung Eskil! .
Inte för dig som försörjer dig på politik, och kan välja fritt vilken restaurang du besöker på dina resor men för oss som är konsumenter är det lite annorlunda.
 
Jag kan ana att du ibland tycker att du spenderar alltför mycket skattepengar på sniglar, ostron och annat exotiskt, men låt dig inte luras av det....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0