Kul golf med Angela

Vi startade i kyligt väder och mulet utan regn.
 
Ganska många gäster på banan idag, och många med hyrd golfbil.
De flesta körde nog golfbilen med finess och med hänsyn till banan.
 
Men inte alla.
Tråkigt att se. Man behöver inte köra två bilar fram till röd tee på hål 2. Det är inte långt att gå och man kan ta en omväg runt det här plaskiga området när man ska framåt på banan.
 
Om man hamnat i fairwaybunkern på hål 9 så kan man parkera bilen tre meter längre till höger och gå de få metrarna till fots.
 
I backen upp vid nians green så behöver man inte gasa på om man känner att det slirar. Man kör naturligtvis i gräset till vänster och ansluter till asfalten efter det halkiga området. Och framförallt kör man mjukt och med hänsyn. Eller behöver man inte det om man är gästspelare på en bana långt hemifrån?
 
Men vad jag har kunnat se så är det ett fåtal som hanterar golfbilen på det här sättet. De flesta har vett och visar hänsyn. Men å andra sidan kan ju en eller två lite då och då ställa till det så här.
 
OBS! Jag orkade inte plocka fram kameran och dokumentera alla skador efter en eller ett par klantiga ekipage.
Jag är dessutom säker på att många andra skötte sig som man bör och lämnade inte så här tråkiga skador.
 
Vi spelade golf också. Angela började med att strecka första hålet men kom igen och grejade 17 poäng på första halvan.
Hon bjöd på en jättemacka med ägg, salami, paprika och små tomater i pausen. Den skulle jag ha fotograferat, men är man hungrig så är det lätt att glömma allt annat.
 
Jag tog längre tid på mig att bli varm, men vad hjälpte det? Spelad ungefär på min nuvarande förmåga ibland. Men vad hjälper det när hcp fortfarande är mer rättvisande för tidigare förmåga.
 
Angela vann vårt matchspel redan på hål 14. Poängbogeyn var i princip avgjord långt tidigare.
På hål 18 blev det första gången vi fick vänta lite längre.
 
Angela hade 29 poäng trots fem streckade hål... enligt mitt lite skämtsamma sätt att räkna så kan man lägga till sina två poäng för varje missat hål... bra kapacitet där alltså.
 
Jag börjar sakta närma mig ett vettigt hcp, men frågan är om jag inte måste be klubben om en revision utöver en höjning med 2,0 som är maximalt tillåtet per år... eller ta några lektioner och börja gå på gym... ;-)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0