Senaste nytt om lite av varje

Skrev tidigare att jag var i Särna för att blåsa så mycket jag orkade i en apparat som ritade kurvor och skrev siffror.
Handlade om en lungtest efter en lungröntgen för några månader sedan som inte visade några fel.
Men en trött och slö Ulf fick alltså i förra veckan fortsätta med en jobbig övning med andning och blåsning i den roliga appparaten.
 
Fick svar i dag från en läkare som hade tittat på resultatet.
"Inga tecken på KOL eller astma", skrev han, "så vi kan ta det som att du har mycket att vinna på att sluta röka", skrev han också.
 
Kanske handlar det mest om att Ulf sitter för mycket i soffan och bör motionera mera. Förutom att han naturligtvis bör sluta röka. Jo det låter bra och enkelt.
Frågan är bara när man ska börja...(eller sluta)  ;-)
 
*   *   *
 
Webbkameran.
Där pågår ett fortsatt utvecklingsarbete innan den kan nå sin fulla potential i marknadsföring av vår golfbana längre ut än till våra medlemmar. 
Och det handlar inte om tekniken. Det handlar om den bild av vår golfbana som ska marknadsföras live.
Vackra foton har vi mängder av på klubbens hemsida, men webbkameran ska både visa aktuellt väder, banstatus, ge ett sorts intryck av banans karaktär av skogsbana, och så småningom visa om det är golfare i farten.
Klippte just nu en bild från kameran. Vi kommer nog att byta till ett objektiv med mer vidvinkel och mer av skogsmarken före nians green, mer av träd i förgunden till både vänster och höger och en ännu bättre bild av vår golfbana som den är, och som den har fått så mycket beröm för.
 
*   *    *
 
Inga lyxiga hotell med dito klubbhus, inga hustak, skorstenar, kraftledningar eller motorvägsbrus i bakgrunden.
Bara en underbart trevlig golf där varje hål är olika och de flesta helt avskärmade från omgivande hål.
Och med vyer som ofta gör att man vill ta en paus för att fotografera sina spelkamrater.
 
Förutom att den förr hade gräs på merparten av banan. Men av olika anledningar fick vi ett par, tre riktigt dåliga år efter att John slutat som greenkeeper. Och vi tappade gäster.
 
Men nu har vintern varit gynnsam, banan har förra året analyserats vad beträffar näring och annat och det ser suveränt bra ut nu efter att man justerat med det som fattades redan i höstas..
 
Med en restaurang som med delvis ny personal ger järnet så kan vi få tillbaka gamla gäster och få tillbaka det som golfbanan kan producera när allt fungerar.
En överraskande positiv upplevelse där man får spela utmanande golf, möta nya vänner eller återse gamla, och känna sig som att man äger banan eftersom de flesta hålen är avgränsande från andra hål.
 
Minns en runda för flera år sedan. Vi hade då några få som ständigt klagade på att det rullade för sakta på greenerna "jämfört med min hemmabana".
 
Jag råkade hitta en ensamspelare från Frankrike som gärna ville ha sällskap med en medlem som kunde banan.
Han hade runt  4 -6 i hcp.
 
Vi spelade hål 1, och vi spelade hål 2 och hade trevligt. Vi gick vägen genom skogen ner till hål 3.
Då säger den duktige golfaren från Frankrike:
 
"Jag har spelat banor i Spanien (han bodde där), i Portugal, i Tyskland, på Irland och i Skottland, men jag har aldrig spelat på en vackrare golfbana".
 
När vi puttade på hål 3 så var den också ungefär lika grön och "långsam" som alla andra greener på banan.
Klagade han på det, nej inte alls. Han skickade en putt på 6 meter 3 dm bakom hålkanten och vi gick vidare efter att han petat i paret..
 
Vi kan troligen få tillbaka många av gamla trevliga gäng, och den typ av ensamma besökare som jag ibland har fått spela med.
 
Har fler trevliga historier och bekantskaper från golfen i Idre, men dom finns nog på bloggen i arkivet.
Orkar inte leta innan jag börjat motionera och slutat röka.
 
Att sluta röka sa jag börja med nu, snart.
 
Men golfbanan ser ut att få ett lyft  efter en gynsam vinter. Många medlemmar är dessutom aktiva med att göra vad som går utan en samordnande chef. Tänker nu på städning i stort och smått på helger...
 
 

Kommentarer
Postat av: Maud

Att sluta röka låter som en alldeles utmärkt idé!!!

2013-04-29 @ 20:33:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0