Golf, regler och gräs..

Sitter och lyssnar till hur Tiger Woods droppade fel och tittar på det korta gräset på US Masters.
Mycket är märkligt i golf.
 
Jag tycker personligen att Tiger droppade tillräckligt nära sitt första slag för att slippa extra plikt. Speciellt som det inte var ute i skog eller ruff där han kunde ha tjänat massor på några decimeter fel.
 
En annan sak som slår en när man ser snabba greener är hur kort gräset är.
Vi hade den sortens greener för några år sedan på Idrefjällens GK, d v s inget gräs och proffsbra rull.
Men så småningom växte det upp grästuvor och då blev det riktigt tråkigt att putta.
 
Kan man inte göra golfen roligare med enbart sand på greenerna (eventuellt grönmålad) och få samma rull som på de riktigt spektakulära banorna?
 
Sent tillägg: Konstgräs kanske? Jag puttade på en övningsgreen med konstgräs i Södertälje för ett par år sedan.
Mycket vackert och väldigt likt vanligt gräs. Men snabbt som sjutton. Typ 12 på stimpen. Men inte underhållsfritt.
Ändå känns underhållet enklare att lösa eftersom det inte kräver dyra maskiner utan bara ivriga medlemmar med borstar. Dressing och bortborstning av mossa underifrån var tydligen något man måste jobba med.
 
Ett problem som jag upplevde med mitt korta besök på den vackra och mycket gräslika greenen var området närmast hålet. Känner igen det lite från vanliga gräsbanor. Många fötter runt hålet vill gärna göra att hålet hamnar i ett lätt uppförslut från alla håll. Något som märks mer på en snabb green.

Kommentarer
Postat av: Stig-Arne

Med tanke på att de bestraffade en 14 årig amatör med pliktslag för att han spelade för sakta så borde de ju helt klart diskat tiger då detta är enda möjligheten enligt regelboken. Men nu hette ju han tiger woods så då går det bra att tulla på reglerna. Slående likhet med när en svensk blev hemskickad för att en skida varit utanför banmarkeringen och northugg som slapp påföljd helt fast han genade flera hundra meter härom året.

Svar: Ja Stig-Arne. Så kan man tycka, men jag håller inte med. Att spela extremt långsamt ställer till det för alla efterföljande spelare. Att grabben är 14 år känns grymt, men han borde ju ha lärt sig att man inte vinner något på att vara omåttligt långsam i sitt spel. Båda fick ju så vitt jag fattat pliktslag, men att det Tiger gjorde skulle ha diskvalificerat honom för fortsatt spel i tävlingen tycker jag är löjligt.
UffeB

2013-04-14 @ 10:58:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0