Fortsatt golfbanejobb

Idag var det fler på plats för att släpa och transportera bort ris.
Egon, Inge, Alf, Anders, Per-Olov och ytterligare en Alf.
 
De flesta träden är fällda för att de växande tallarna stänger ute solljuset från våra greener, men också för att en del står så tätt inpå fairway att de också stjäl näring från gräsytorna.
Här ett exempel på hur solen nu kommer åt övningsgreen på ett helt annat sätt än på senare år. Vy mot green på hål 18.
 
Mycket ris blir det. Egon samlar i grustaget bakom verkstaden. En del grenar är lika grova och långa som de små tallarna var när golfbanan byggdes...
 
Jag jobbade vidare med mitt sponsrade projekt.
 
Modifierat fäste för stolpe till webbkameran är på plats.
 
Tänkt vy upp mot hål 10, men då från en kameranivå 5-6  meter högre upp. Eventuellt också ett annat objektiv än det som följde med som standard till kameran. Det här är taget med min kamera. Webbkameran har lite mer vidvinkel som standard som jag har förstått det.
 
Väl på plats och inkopplad så kan vi testa alternativa vyer.
 
Alternativ vy mot green på hål 18... ni får tänka er hur det kan se ut från 4-5 meter högre höjd...
 
En annan alternativ vy över delar av övningsgreen hål 18 och en skymt av hål 1. Men återigen från en bit upp i luften så att man kan se höjderna i skogen i bakgrunden.
 
OK att jag går händelserna i förväg efter att ha legat lågt om det här i början, men snart behöver jag lite hjälp med en del steghållande och fiffiga idéer.
 
Det handlar om takinstallationen för internettrafiken från verkstaden.
 
Mastfästen färdiga. Återstår något att fästa dom i eftersom verkstaden har en plåtfasad med glest mellan virke innanför plåten (speciellt på gaveln under taket där det tycks handla om en takstol bakom plåten). Men delar av lösningen är klar och resten kräver bara en investering på någon hundring och en hantlangare på taket.
Jag kan även vara hantlangare om någon annan fixar skruvandet.
 
Annars återstår det bara ett mastfäste för kameran, en pillig inkoppling av en längre kabel till kameran, jordning av antennernas överspännningsskydd och en smart dragning av antennkabeln vid shoppen eftersom det är lite snävt med avståndet.
 
Jordningen av antennerna sponsrar Stråken, men jag försöker kapa behovet av långa jordledningar genom att använda masterna och plåtfasaden i verkstaden.
 
En jordning under nocken i en byggnad med plåtfasad borde väl räcka när det finns en vattenledning i plåtväggen längre bort? Tycker en hittills nästan oanvänd elingenjör ....
 
Det finns fortfarande mer ris att flytta och elda, och lite hjälp med klättring, idéer och skruvande.
 
Jag behöver t ex hjälp med att dra och fästa en antennkabel på ett smart sätt vid shoppen. Kunde väl ha köpt en förlängning, men det är inte bra att ha onödigt lång kabel (på grund av risk för överspänning vid åskväder) om man kan spara en halvmeter genom att fästa upp den smart och hitta kortast vägen från A till B.
 
Nu ska jag ner till Grillen för att äta en försenad lunch (skojar) och se om det kan dyka upp en kul kille med ett finurligt mastfäste till kameran.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0