Scramble är kul!

Spelar man med grabbar som kan hantera en golfklubba så blir det extra kul.
Hällregn i starten är däremot inte så kul. Men eftersom det var kanonstart så drabbades alla lika.
 
 
Vi startade som andra boll på hål 11. Vi tyckte att vi låg bra på green och köpte inget extra slag av handikapplandslaget. Snålhet kanske, nej det berodde nog mest på att mina medspelare saknade kontanter i fickan...
 
Jonas har en finurlig armprotes för golf på vänster underarm och cirka 6 i golfhandikapp. Han placerade bollen på green för en Birdie åt bollen framför oss.
 
Vi lyckades bara rädda ett Par eftersom vi inte tog hjälp.
 
På hål 12 fanns det mer hjälp att köpa. Nu gällde det Long Drive och vi köpte ett slag. Det var bara jag som hade pengar på fickan, så jag betalade för laget.
Marcus Edblad (svensk rekordhållare i att slå långt) hade lite problem med regnet, men fick till både skaplig längd och riktning för lag Björklund.
Vi tog med oss skylten för längsta drive, men blev lite fundersamma om det var rätt eftersom vi passerade en skylt som det stod damer på. Jag viftade med skylten bakåt och hoppades att dom skulle informera bakomvarande, om vi hade fattat fel. Jag hade ju inget telefonnummer upp till tolvans tee och att springa tillbaka 300 meter för att fråga kändes inte kul i ösregnet...
Å andra sidan måste ju varje människa med vett i skallen fatta att jag inte plötsligt slår 300 meter i hällregn när jag knappt hittar fairway en solig dag... Men trist om jag som lagledare sabbade tävlingen i Long Drive...
 
Mina duktiga och trevliga lagkamrater. Thomas, Jakob och Hans efter att regnet upphört.
 
Efter bogey på hål 15 och 16 så laddade vi för många Birdies när vi skulle spela hål 1 - 10.
Började med en kanondrive av Thomas på hål 1.
 
Inte långt kvar till flaggan. Chip och putt för en Birdie.
 
På hål 2 gjorde vi en ny Birdie efter att Thomas hade dragit en drive vänster i skogskanten med 150 meter kvar. Bollen låg lite knepigt under ett träd, men han skickade iväg ett slagskott kort om högra greenbunkern. Chipp och putt för en ny Birdie.
 
På hål 3 gjorde vi också Birdie.
 
På hål 4 fick vi välja mitt utslag som var kort till vänster med en massa träd som maskerade green.
Thomas, som nu hade hittat formen efter längdstressen på hål 12, skickade bollen över träden och in på green på rätt våning (flaggan stod på åsen mitt på green). Fjärde Birdien i rad.
 
Par på hål 5 och 6.
 
På hål 7 låg vi lite höger på två slag efter att Thomas slagit en ny monsterdrive och Jakob toppat och Hasse lagt sig i fairwaybunkern och Thomas slagit för långt till vänster och hamnat i diket.
 
100 meter kvar över vatten. Jag och Hasse la fram kort om green och Thomas var lite lång men låg spelbar i ruffen nära bakre foregreen.
 
Jakob skickade upp en Pitch rakt över vattnet med bite. Ny Birdie.
 
På hål 10 hade vi två bollar hanterbara på fairway , så Thomas väntade med sin drive tills det var tomt på green och skickade iväg bollen mot flaggan...
 
Andra slaget blve bara en kort chipp från gräsremsan mellan bunkern och jättestupet till vänster om green. Jag slog en kort lobb mot flaggan i rätt längd men 3 meter sned. Blev bara ett Par.
 
68 slag brutto, men vi hade inte så mycket att dra av för hcp, så vi slutade på trettonde plats netto.
Å andra sidan hade vi ju också två onödiga Bogeys.
 
Men trevligt hade vi. Mycket trevligt!
 
*   *   *
Trevligt är det också att Nina på blogg.se snabbt fixade mitt problem med bloggen de senaste dagarna efter en mailkontakt. Vad det var för problem vet jag inte, men en ko i serverrummet tror jag inte att det handlade om...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0