Ingen golf, men lite utflykter...

Jag åkte först upp i molnen vid Nipfjället. Sikten var väl knappt 100 meter...

Vid vägkanten uppe på kalfjället hittade jag några ämnen till små träd...


Först trodde jag att det var en av många sjutusenåriga granar på kalfjället som skjutit skott, men när jag kom hem såg jag att det är en tall. (eller är det en gran?)

Ner ur molnen och en tur till tomtområdet vid golfbanan. Jag åkte den här gången längst bort mot Norr på en väg jag aldrig besökt tidigare.


Högt upp ovanför de tre nya hål som jag tycker skulle göra golfbanan intressant för återbesök från tidigare stamgäster och förtjusta golfjournalister. För att inte tala om alla nya golfare som tidigare inte tagit sig hit trots alla lovord genom åren...

Jag träffade förra året ett par söderifrån som hört så gott om banan i åratal, men aldrig besökt oss tidigare...  Vad tror ni dom tog med sig hem för omdöme? Tror ni att dom kommer tillbaka även om gräset är grönt i alla hörn och det byggts ett hotell vid banan?

Nej nu är vår tidigare goodwill snarare en belastning om vi inte utvecklar golfbanan radikalt.
Tre nya hål i samma anda och orörda miljö som vi tidigare fått så mycket beröm för skulle kunna åstadkomma underverk.
Dessutom går det ju inte att göra de stora ingrepp som behövs i främst hål 6 och 7 utan att det finns nya hål som kan spelas medan ombyggnationen pågår.

Om man börjar med att bygga en första etapp på ett hotell vid banan och låter nuvarande bana genomgå reparationer så kanske vi lockar nya gäster genom boendet på banan. Men gissa om dom kommer att bli besvikna på golfupplevelsen om det samtidigt pågår genomgripande arbeten lite här och där...


Tomtvy 2 från vägen jag aldrig besökt tidigare. Man skymtar golfbanan långt där nere mellan tallarna (hål 16 kanske)

     *            *             *

Senare åkte jag till Älvdalen för att besöka en Fordverkstad som kanske hade några gamla delar liggande i nåt hörn. Jag behöver ju en reservdel (en tryckslang till styrservon) som tycks vara omöjlig att få tag på.

Jag fick tips om en traktorverkstad i Holen som jobbat med att reparera hydraulik i många år.
Det besöket var intressant. Man skulle ha haft kameran med sig in i verkstaden. Där fanns det oljiga grejer både högt och lågt och brett.
Men allt verkade vara minst två nummer för stort för en liten Scorpio.
Jag beskrev mitt problem och man hade hört det förut, och dessutom lovade man att fixa det för några hundra om jag plockade ur grejerna ur bilen själv.

Jag får fundera lite över hur jag ska lyckas demontera själv och få ner slangen till Älvdalen utan bil...

När jag var i Holen så var det inte långt till Älvdalens nya golfbana... inte färdig än, men ett hål finns i alla fall på plats.


Skylten berättar att det kostar 1 polett á 20 kr att spela hålet.
Ett korthål med bunker och tre olika utslagsplatser.

Jag gick aldrig fram för att se hur greenen såg ut, vilket jag ångrar, men det var finurligt ordnat så att man kunde spela hålet, ta en promenad tillbaka till höger via vägen och ställa sig i kö för att spela igen.


Vy från gul tee. Röd tee uppe till vänster och blå tee rakt framför gul. Flaggan står mitt emellan de två ensamma tallarna i bakgrunden.


Blå tee.

Jag hade varken golfklubbor eller polett med mig, men visst skulle det vara kul att spela nio hål på den banan någon gång när man har vägarna förbi...

Man kan ju spela gul ena gången, röd andra, blå tredje och göra det tre gånger. För 20 kr så får man i alla fall träna närspel på ett påtagligt sätt.

Kul att man jobbar med att få till en golfbana nere i kyrkbyn trots att man har så nära till Mora, Sollerön (och Rättvik och Leksand). Det är ju lite längre till Idre, men så bor vi ju också i "Sveriges mest avlånga kommun".

     *          *           *

Här uppe har det länge känts som ett stort avstånd mellan Idre Fjäll och Himmelfjäll, bl a med tanke på att vägen upp delar de två anläggningarna.

Men nu är lösningen klar! Idre Fjäll bygger ut åt andra hållet med ny 6-stol i Ost, och Himmelfjäll köper de liftar som därmed inte behövs på Idre Fjäll.

Himmelfjäll gör lite förändringar i sin planering och har börjat röja för spännande nedfarter som kommer att locka utförsåkare som får ett mervärde vid boende på Idre Fjäll. Och boende på Himmelfjäll kan lämna bilen hemma om de vill åka skidor på Idre Fjäll!

Läs mer i Mora Tidning här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0