Egypten igen...

... min som bodde ju i tre år i Karo efter att ha studerat internationella relationer och pluggade arabiska för att lära sig mer. Och han började på en bok om bakgrunden till att människor i Egypten börjat tröttna på en orättvis och järnhård polisstat under Mubarak. 

2009 var han inte välkommen tillbaka, och blev under ganska dramatiska förhållanden hemskickad till Sverige utan motivering.

Det har
jag skrivit om tidigare.

Och även DN skrev

Men nu är han alltså hemma i Sverige. Boken som han började på under sina år i Egypten kommer snart ut ...


Om man är kunnig, intresserad och kan iaktta (och lyssna) så upptäcker man nog ganska tidigt varåt det bär iväg...

Per har skrivit mängder av artiklar genom åren som har låtit människor uttrycka sig utan pekpinnar, ledande frågor eller snusförnuftiga sammanfattningar.

Tillägg:

1   Hörde nyss Carl Bildt (är han svensk minister för internationella frågor, nej han är nog bara svensk utrikesminister i lilla Sverige)- Han tyckte att Egyptiska folket skulle få bestämma sin egen ledare i demokratiska val, men han ville inte att det Egyptiska folket skulle få avsätta Mubarak för att kunna ta ett steg mot demokratiska val.

Hur f-n tänker karln?
Menar han att Egyptierna får välja vilken regering dom vill bara den kan accepteras av USA och Calle?

2   Hörde också att det finns tjuvar även i Egypten. Stort uppslaget på TV nyss. Även om man berättade att inget stals, och att dom var bara två, och att vanliga Kairobor hjälpte till att förhindra både skadegörelsen och stöld, så fick det mer uppmärksamhet än Carl Bildts obegripliga uttalande...

Ursäkta att jag blir lite upprörd, men om vår utrikesminister inte har någon uppfattning, eller kunskap, om vad som sker utrikes så bör han hålla käft.
Att inte våga tycka något som kan störa USA och de stora grabbarnas ageranden är så ynkligt så jag nästan skäms för att vara svensk! Men bara nästan. Han är ju mer en representant för Carl Bildt än en representant för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0