Intressant möte om Himmelfjäll...

... men tidigare på dagen spelade jag kul golf med Maggan.

Kameran kom fram när Maggan fick ett svårt läge vid bäcken framför green på hål 7.

Hur ska hon lösa det läget? Både seg ruff och knepigt läge för stansen...


Men hon fixade det suveränt bra!

Vi hade en kul och spännande match med stundtals bra golf.

Vi spelade båda från röd tee, och efter nio hål var jag i ledning med fyra slag, eller 3 poäng.
Sista nio vann Maggan med 4 slag, eller 6 poäng.

Slagen blev alltså 94 - 94 och poängbogeyn 34 - 31 till Maggan. Hon har lägre hcp än jag, men 3 slag mer eftersom hon är kvinna.

Matchspelet vann Maggan med 2/1 efter att det pendlat mellan 1 upp och 1 ner ända till avgörandet på hål 17.

Senare gick jag på det intressanta mötet om Himmelfjäll och utveckling av Idreområdet som Staffan Derning bjudit in till på Kulturhuset.


Det droppade in fler och fler intresserade åhörare...


Så småningom var det nog cirka 50 personer på plats


Staffan hade en intressant berättelse om bakgrunden till mötet, som handlade om att sälja mark för liftar och skidbackar till kommunen för att därefter försöka påverka Idre Fjäll att investera i liftar och ta hand om skidåkningen i området.


Staffan fick tillfälle att på ett strukturerat sätt beskriva sina visioner och den långa vägen fram till nuläget där de första husen nu uppförs, och den första liften monteras i oktober.


Hebert fick bekräfta att det möte med Älvdalens kommun, Länsstyrelse, Vägverk m fl som avhölls i Idre under slutet av augusti, ett möte som handlade om utveckling av vår fjällvärld hade varit givande. Staffan hade också varit närvarande och det var efter det som han bjöd in till dagens möte.

Men Staffan hade också träffat Näringlivschefen i Malungs kommun i ett annat sammanhang.

Ingemar Kylberg, vars befattning i Malung finansieras med hjälp av ett EU-projekt fick berätta om ett annat EU-projekt inom det så kallade Interreg-programmet (samarbete över gränsen) som han höll på att "rigga". Där är målet att göra Sälen, Idre, Trysil och Engerdals kommun till en internationellt konkurrenskraftig turistdestination.

Den typen av projekt tror jag kan vara kul för de som får sin försörjning genom att jobba med dom, men att göra ett så vidsträckt område till en turistdestination är dömt att misslyckas.


Stadsarkitekt, kommundirektör och kommunalråd lyssnade intresserat på Staffans presentation och på de positiva synpunkter till Staffans idéer som framfördes av framförallt Kjell T och Ola S...
... det är ju val på söndag...

Staffan redogjorde också för ett antal frågor som han fått före mötet via mail eller via media.

Det handlade mest om varför han inte vill bygga och driva liftarna själv i Himmefjäll AB´s regi.

Staffans svar var skickligt framfört och inte så tokigt som man kan tycka. Han menade att det skulle finnas stora synergieffekter genom att utnyttja befintlig kompetens och resurser på Idre Fjäll istället för att bygga upp ny kompetens på andra sidan vägen. Men givetvis handlar det också om hur utbyggnaden av skidåkningen ska finansieras, och det påverkar i vilken takt visionen kan förverkligas.


Staffan visade en sammanfattning av skidåkningen när den kan stå färdig efter de planer som de amerikanska "skidarkitekterna" arbetat fram under ett par år. Och en golfbana med 18 hål finns med i tankarna. 

Idre Fjäll hade skickat ett bud som framförde Vd´s och Styrelseordförandens syn på skidåkning på Hemmeråsen, som man valde att kalla det.

Per läste upp meddelandet som innebar att Idre Fjäll satsar i investeringar i sin egen anläggning, men välkomnar ett samarbete och en sammankoppling av anläggningarna när det finns skidåkning och liftar på Himmelfjäll.

Ja hur ska det gå, och hur ska det bli?

Staffan fick också frågan om varför han ville att kommunen skulle äga marken och varför han inte ville sälja den för 1 krona direkt till Idre Fjäll.
Svaret var att han tycker det är bättre att kommunen äger och arrenderar ut marken eftersom ingen vet hur länge Idre Fjäll kommer att vara en stiftelse. En bolagisering kan ju göra samverkan mellan anläggningarna komplicerad om inte kommunen äger marken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0