Systembolagsbutik i Idre?

Jag fick idag höra att det snart är styrelsemöte i Systembolaget där det kommer att avgöras om det blir en butik i Idre eller ej...

Därför skickade jag nyss det här mailet till styrelsen för Systembolaget:

Till:    Systembolagets styrelse

Angående:    Systembolagets service på turistorten Idre.

Jag upplevde att servicen för några år sedan försämrades på ett helt oacceptabelt sätt.

Tidigare kunde man hos Konsum i Idre beställa och få leverans nästkommande vardag om man beställde före kl 11:00.

För några år sedan försämrades servicen på ett helt skandalöst sätt.

Idre är en turistort både sommar och vinter.

Efter försämringen kunde våra gäster, som ofta är här torsdag till söndag, plötsligt inte kunna beställa för leverans till veckoslutet.
En beställning som nu görs efter kl 11:00 en onsdag levereras först på tisdag veckan efter!

Motivet för försämringen framhölls som en förbättrad service från Systembolaget, eftersom man nu kunde få tillgång till hela sortimentet. Tidigare skedde leveransen från butiken i Älvadalens kyrkby. Pyttsan!
Mängder av turister fick nu ingen tillgång alls!

Jag undrar om det fanns andra motiv hos Systembolaget än att förbättra servicen för kunderna...

Älvdalen är en avlång kommun med centralorten, med betydligt färre besökare, placerad straxt utanför Mora och Orsa. Så där finns det butiker att välja på.

Butiken i Älvdalens kyrkby har ett alldeles tillräckligt sortiment före de allra flesta. Men den ligger alldeles för många mil bort för en turist i Idreområdet.

Tre alternativ återstår för att Systembolaget ska kunna ge en likvärdig service för Idre och vår stora mängd av besökare både vinter och sommar.

Alternativ 1: En ny butik i Idre. Lokalfrågan kan lösas i ett nafs om Systembolaget tar ett beslut om etablering i Idre.

Alternativ 2: Beställning en dag före klockan 11:00 för leverans nästa dag från någon av butikerna i Älvdalens kyrkby, Sälen, Funäsdalen eller Sveg.

Alternativ 3: Stäng butiken i Älvdalens kyrkby och etablera kommunens enda butik i Idre. (om det nu bara får finnas en butik i en kommun med Älvdalens folkmängd)

Tredje alternativet tror jag inte ska behöva genomföras om man tar hänsyn till hur många som vistas i kommunen både sommar och vinter.

Men en avsevärd förbättring av servicen bör ske snabbt!

Vänliga hälsningar

Ulf Björklund
IDRE


Tillägg:  Jag såg att indelningen i stycken som fanns i orginalet försvann när jag klistrade in en kopia här. Men det går nog att läsa trots det. Orkar inte göra om för blogginlägget...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0