Turné utan golfklubbor.

Jag hälsade på hos syster, mamma, barn och barnbarn. Och jag fick bilen besiktigad i Örebro.

Resan började spännande i tisdags. Jag hade visserligen tid bokad för besiktning dagen efter i Lillån utanför Örebro, men man har ju bara tillstånd att åka till närmaste besiktning... och den närmaste som fanns just nu var Lillån...

Utanför Idre hackade bilen till några gånger, men bara lätt, och inget oroväckande eftersom motorn spinner som en katt i övrigt.

I Särna blev jag invinkad till en magnifik poliskontroll. Visa körkort och blåsa och en liten promenad av ett par poliser runt bilen. Men jag hade en bra förklaring i beredskap till varför jag måste åka till besiktning ända till Örebro dagen före.
-"Det saknas lyse här." Sa en av poliserna.
Jag vred på lysvredet och då fungerade det.
- "Baklyset syns lite dåligt. Har du mörkat ner glasen?
Nej svarade jag.
- "Nej det är nog orginal" sa polisen.
- "Kör försiktigt" sa polisen.
Ja svarade jag och körde vidare. Och jag behövde inte använda min fiffiga förklaring till varför jag måste åka så långt med en obesiktigad bil.

Besiktningen i Lillån gick bra. Jag behöver bara justera handbromsen som inte tog på vänster bakhjul.

Natten mellan tisdag och onsdag sov jag på Dammvik. Min barndoms sommarnöje som syrran har tagit över och förvaltat väl.

Och byggt till på ett suveränt snyggt sätt med hjälp av en lokal snickare som visste vad han gjorde när han byggde en utbyggnad på ett litet torp.


Utbyggnaden till höger med utsikt över sjön är ny.


Det "nya Dammvik" sett från backen ner mot sjön.


Och där lever flytbryggan fortfarande. Bryggan som jag byggde i tryckimpregnerat virke för drygt 30 år sedan. Den är i fem delar med frigolit som flythjälp.

De första åren plockades den upp på land efter varje semester, men betongfunadamentet vid stranden gav upp efter några år, och numera är det omgjutet och bryggan ligger i året om. Eftersom den nyttjas mer än tre veckor mitt i sommaren. Men syster och svåger har plockat upp och bytt frigolit ett par gånger.

Därefter hälsade jag på i Strängnäs.


Lite golf med Linus och plastbollar i trädgården.


Mamma Anna hoppade runt med Alva på familjens studsmatta.


Senare var det fotbollsträning för Linus och ett gäng andra 7-åringar. Väldigt kul att se. Dom hade en duktig tränare som hade fullt sjå att få de små att lyssna, men han fick igång några kul övningar.

I bakgrunden syns rangen till Strängnäs GK.


Linus pangar mest på med högerdojan, men här passade vänstern bäst.


Det var många i farten och många föräldrar som hade skjutsat och var publik.


Jag tog en promenad till golfbanan när det var taktikprat på fotbollsplanen. Där pågick golfintoduktion för de unga.


På puttinggreen hade man ett kul arrangeman med en låg sarg bakom varje hål. Så att de olika grupperna slapp störa varandra med stenhårda puttar...


Det blommade upp en del vackra moln i bakgrunden, men vi slapp regn.

Dagen efter åkte jag tillsammans med Per och hälsade på mamma (och farmor) i Oxelösund.
Och hon blev glad och vi hade kul. Nu när bilen är i ordning så blir det fler besök hos mamma och Per och Anna och Maud. Men inte den här sortens snabbvisit där alla ska hälsas på samtidigt bara för att det är så långt att åka...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0