Minns ni hur snabbt regeringen stoppade...

... utvecklingen av Idre genom att stoppa projekt Tre Toppar?

Dom ville visa handlingskraft och fick också omedelbart beröm för hur dom visade att dom tog klimathotet på allvar. Om ni minns.

Jag minns det tydligt. Det var första gången som den nya Alliansregeringen fick beröm efter valet.

Trots att det inte handlade ett dugg om klimat. Men klimatförändringar och klimathot var liksom på tapeten då. Och före valet hade Alliansen en låg profil när det gällde miljö och klimat. Då handlade det bara om en "Arbetslinje" som skulle sänka skatten för de som jobbade och öka intresset för att jobba hos arbetslösa och sjukskrivna...

Men efter ett tvärnej till liftar på Städjan så blev Alliansen plötsligt trovärdiga när det gällde åtgärder mot klimatet.

Åtgärder som senare visat sig både omöjliga och löjliga. Och inför det kommande valet pratar man inte ett smack om klimat från det hållet trots att det varit ett rackarns hallå från samma håll i tre år.
Politiskt smart för karriären? Javisst!
Bra för oss och landet? Nej!

Och jag väntar fortfarande på svar från Göran Greider när han då applåderade regeringens beslut om nej till sammanlänkning av Idre Fjäll och Fjätervålen.

Greider skrev att "den orörda naturen ska visa sig bli vår största tillgång"...

Och jag frågade några gånger:

- När då?
- Hur då?
- För vilka?

Men han har ännu inte svarat och förklarat hur han menade då. Trots att han berömde ett beslut av en regering som han knappast gillade när det gällde andra frågor...

Hade de nästan poetiska helsidorna i DN så stor betydelse trots att de skrevs av en kompis till Göran Greider med ekonomiska intressen i området? Om ni minns.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0