Blåsigt värre i dag.

Tur att man inte var intresserad av skidåkning på fjället.

Jobbar vidare med att försöka förstå om regeringens och omvärldens åtgärder för att fixa ett bra klimat är bä eller bu. För man vill ju bidra. Men inte på vilka premisser som helst.

Om man backar tillbaka så var nog beslutet att förbjuda all kärnkraftsforskning i Sverige ganska tokigt då det togs. 
Det blev ju liksom varken eller på något smart politiskt sätt.

Nu är det plötsligt varken eller igen, men förbudet är hävt. Jo jag tackar. Stort genomslag i media, men vad händer ute i energiproduktionen? Och hur mycket diskuteras nya kärnkraftsverk med ny teknik i media? Inte ett spår av nyfikenhet.

Hur gick det med Etanollösningen? Subventionerade miljöbilar? Nedläggning av mackar och butiker i glesbygden blev det. Tack miljöpartiet! Tack för att ni vill värna om landsbygdens ursprungliga och oförstörda miljö genom att samla alla människor i storstadsområden med masstransporter från A till B. Tack för avfolkningen av den svenska glesbygden. Tack för att vi fortfarande löser TV-licensen. Tack för att vi får vara hjältar. Tack Miljöpartiet.
 
Vindkraften har väl producerat en del i dag, men hur har det varit tidigare i vinter? Av installerad effekt så är det nog långt under  20% som kunnat utnyttjas i snitt. Ofta bara 6 - 8%. Med ett rejält högtryck och kallt som attan blir det färre procent.  När det verkligen behövs.

Hur tänker näringsministern, miljöministern och alla andra som har makten?

Jag fattar det inte. Men jag har en aning.
Och den aningen grundar sig i att jag trots allt tror att dom tänker.

Så här kanske dom tänker:

Vi måste visa att vi förstår att alla är oroliga för klimatförändringen. Vi måste göra något.
Och då händer saker.
Konstiga saker som blir fel gång på gång, men det visar på något sätt handlingskraft. Och regeringen får beröm för handlingskraft och för att Sverige går i spetsen. "Die dummen Schweden" en gång till...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0