Om genomsläpp på en golfbana...

När en snabbare bolll dyker upp så släpper man alltid igenom när det är tomt framför den egna bollen.

På korthål kan man tjäna tid genom att låta bakomvarande slå ut innan man börjat putta. Därefter kan man putta färdigt och slå ut tillsammans på nästa hål.

Ett så kallat flytande genomsläpp på nästa hål gör att båda bollarna hinner undan den bakomvarande bollen vid genomsläppet. Dessutom gör det att man tillfälligt får spela ett hål med nya kamrater.

Många vill dessvärre inte bli genomsläppta och visar det genom att hålla sig i bakgrunden. Då kan det uppstå onödiga konflikter och störningar i spelet.

På vår golfbana i Idre fanns förr en skylt på hål tre som förklarade att bakomvarande boll skulle slå ut innan man puttade färdigt på green.  Mycket klokt med tanke på speltempo.

Samma gällde hål fem. Men skyltarna försvann när några spelare i golfklubbens styrelse kände sig stressade av att spela inför publik.

Löjligt tycker jag.

På hål tre, fem och fjorton är det alldeles perfekt att använda den principen. Det gör att spelet flyter på bättre än när det blir folksamling på framförvarande tee och bakomvarande tee.

På hål elva är det mindre viktigt eftersom det är svårt att veta hur snabbt det går att slå ut på nästa hål och på hål sjutton spelar det ingen roll alls eftersom det bara återstår ett hål...

Kommentarer
Postat av: Ove

verkar funka bra!

2009-07-02 @ 23:49:45
Postat av: Uffe

Fungerar alltid bra. Även utan genomsläpp.

Men om bakomvarande boll sätter sig ner på en bänk och vilar så uppfattas det som nej tack.



Är det dessutom en bänk som inte syns från den som har koll bakåt så kan det uppfattas som ett problem som aldrig fanns.

2009-07-03 @ 00:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0