Olika perspektiv på problem...

Medan jag funderar vidare på de små problemen med min härliga Ford, så jobbar Per vidare med att förmedla intryck från Kairo.

När det gäller bilen så har jag fått lite ny information idag.

Jag anklagade Ford i Mora för att ljuga och i efterhand konstruerat motiv för att byta en "luftmassemätare" för drygt 3 000 kr helt i onödan. Nu visar det sig att även det problem med tomgångsstopp utan efterföljande startproblem även hade drabbat Göran.

Så dom ljög nog inte. Men fortfarande kvarstår det problem som dom påstod att dom hade löst genom den åtgärden.
Jag tror inte att Göran hade varit beredd att betala så mycket för att lösa bagatellen med sporadiska tomgångsproblem.

Men en lösning är nog på väg. Jan-Erik på Shell (före detta - numera enbart Skidoohallen) är också Fordägare och har bra kontakter med Ford i Mora. Och erfaren bilmek.

Ford i Mora ringde Jan-Erik och bad mig kontakta honom. Vilket jag gjort. Vi hade ett långt samtal om hur problemet yttrar sig och vad som kan vara tänkbar orsak. Nyttigt känns det som. Och det kostar mig inget.

Och bilen fungerar till full belåtenhet i dagar i sträck, innan det förargliga felet uppstår och går över efter några minuter.
Jag kom överens med Jan-Erik att försöka dokumentera lite mer i detalj hur det uppträder, och det känns rätt.

Jag hjälper Ford att försöka ringa in problemet. Och när dom så småningom fått hjälp att hitta det så är jag övertygad om att dom åtgärdar det på ett bra sätt.

Min son Per är samtidigt på alerten i Kairo för att försöka förmedla en bild av hur problemen i Mellanöstern upplevs i närheten av eländet.

Olika storlek på problem, eller hur?

Länk till ett blogginlägg från Per

Läs också gärna kommentarerna till inägget.

Om jag är orolig för Per? Nej. Han vet vad han gör... han har koll.

Jag tänker inte arrangera en demonstration i Idre mot FN´s tafatthet i konflikten. Det skulle enbart väcka löje. Kunskapen om vad det handlar om är för liten för att lyckas överbrygga de förutfattade meningarna efter så många år av tokigt beteende. Från båda sidor.

Men vi får hoppas att Obama har vett och sans och kan inse att USA också är en del av vår värld trots att det är ett geografiskt avstånd som känns tryggt.

Och vi får hoppas att EU kan visa framfötterna och våga stå upp mot USA, och att FN kan höja rösten (eller abdikera).

Eländet kan fortsätta länge, eftersom det nu mest  handlar om inrikespolitiska hänsyn i alla länder som har poäng att tjäna på att uttala sig rätt.
 
Samtidigt som det land som är drabbat inte tillåts ha en inrikespolitik.

HEMSKT!   ÄCKLIGT!!   FÖRNEDRANDE FÖR OSS ALLA!!! 
Gillar inte svordomar i skrift, så här kan ni därför själva fylla på med de värsta ni kan tänka er....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0