Idag blev jag riktigt, rejält golfsugen!

Åt en läcker lunch på Njalla idag igen.

Och när jag kom in satt Fredrik där tillsammans med Johan Benestam och bordet fullt av banlayouter och GPS-koordinater.

Johan är banarkitekten som just nu är glad över att det inte är lika mycket snö i terrängen som förra vintern. Då hade vi nog över en meter vid den här tiden. Han är nämligen ute och trampar i terrängen med banskisserna för att med hjälp av GPS och sina egna idéer finslipa på placering av Tee och bunkrar.

Vi hade en intressant diskussion om hål 9 på den slinga som kommer att ha flest nya hål. Den som passerar runt nuvarande återvinningsstation och avslutas till höger om infarten till golfbanan. Generellt gäller ju nu att det blir mycket vitmossa i spel (för en sån som jag). Så som det var när Idreflällens GK började spela golf på nuvarande bana.

Några av nyheterna, som jag kunde ana, är att vitmossan ibland kommer att vara i spel rakt fram, och inte bara på sidorna, och att fairwaybunkrarna kommer att bli gapande hinder på fairway. Idag är ju vissa fairwaybunkrar inga egentliga hinder. Dessutom ganska få.

Jättespännande att följa! Hoppas att det går i lås på ett bra sätt. Det enda som oroar mig är att finansieringen tycks vara beroende av att det byggs en massa hus runt banan. Men om banan kommer i första hand och hus och annat bygge i andra hand så tror jag på succé!

Morgondagens lunch på Njalla blir:

Stekt fläsk med löksås
Hemlagad schnitzel med hemgjort kryddsmör (om jag fattade rätt...)
Och som vanligt en läcker salladsbuffé med olika marinerade grönsaker. Oche det roliga är att det inte är samma marinering varje vecka. Känns som värsta lyxkrogen att äta där ibland.

Efter lunchen tog jag en tur upp till Grängjesåsvallen för att försöka se när Chocken på Idre Fjäll kan tänkas öppna...


Mer natursnö och kallare väder behövs helt klart för att det ska gå att få snö i startbranten.

Det är inte lodrätt fall i starten även om det ser ut så på den här bilden. Men när man står där uppe känns det som lodrätt fall...

Kommentarer
Postat av: Jonas Gardsiö

Vitmossa? Undrar om det inte är renlav/fönsterlav du syftar på.



Vitmossan växer i myrar och den blir vit om man kramar ur vattnet eller helt enkelt lägger den på tork. http://www.nrm.se/sv/meny/faktaomnaturen/vaxter/kryptogamer/manadenskryptogam/mossor/vitmossorfarggrannamossorpavaramyrar.1016.html

2009-01-14 @ 16:36:41
URL: http://www.gardsio.se
Postat av: Anonym

Tack Jonas!



Nu fick jag lära mig något nytt. Kul!

2009-01-14 @ 17:16:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0