Är det inte dags att Al Gore gör något för fred?

Han har ju fått fredspriset och har resurser efter sitt klimathotande...


Norge har ju förtjänstfullt protesterat mot Israels agerande, och det kan dom göra utan att skämmas eftersom dom står fria från EU-tjafset.

Men ett tips till Norge är att dom ställer krav på Al Gore att åtminstone uttala sig om andra mänskliga problem på klotet än färre isbjörnar... och hota med att återkalla Fredspriset.

Hemskt i Gaza nu. Men Israel kan ju alltid hävda att protestraketerna från Hamas skickas upp från hyreshus, skolor, sjukhus och mobila Röda Kors sjukhus från Danmark.

Jag borde väl göra som många andra, imponeras av de stackars Israelernas beslutsamhet, skicklighet och moderna vapenarsenal. En övermakt som gör att dom med stöd från USA kan bete sig precis hur dom vill.

Kommentaren om Al Gore är naturligtvis ironi, men det här är inte ironi.

Kommentarer
Postat av: Gunnar Littmarck

Jag förvånas över att de militanta Palestinerna, offrar sina egna gamla och barn, för att vinna omvärldens sympati...Så varför är det så synd att Israel så ofta stänger gränserna till det landområde de vann då de blev angripna?Egypten får ingen kritik för att de inte öppnar sina gränser..Under min tid på KTH umgicks jag med många palestiner, en är en hamassympatisör.Då hans dotter föddes tvingade han sin fru att flytta till Libanon med dottern, ty i Sverige skulle hon inte lära sig hata judar tillräckligt..Jag kunde aldrig omvända honom men de flesta andra.Före jul firade de sjuka svinen Hamas då de lyckats dräpa tre civila i Israel... men då det visade sig att det var två män och ett barn alla Plaestinier, blev det tyst.Jag tycker att vi i Europa bär skulden till konflikten.Hade aldrig en krona i fria medel betalats.All bistånd skulle inskränkt sig till sjukvård och utbildning.Med våra objektivare skolböckerSjukvård

och totalmärkning och registrering med transponder på alla som mottog utbildning och eller sjukvård, så inga terrorister kunde snika sig in.Då skulle Palestinierna haft fred på 70:talet och inte bara de som lever i skräck i Israel haft det någorlunda, fast det är klart Arafats kärring kunde inte leva ett choppande lyxliv i Paris, han var mångmiljardär av det bistånd blåögda politiker betalat med avsikt att det fattigaste av den palestinska befolkningen skulle få det drägligt.Det sitter självklart palestinier i Knesset.Hur många judar har ledande politiska uppdrag på Gaza?Iran (den riktigt farliga i sammanhanget) meddelade via sin helsjuke ledare att det kunde vara värt att slå ihjäl 15 miljoner araber, bara Israel förintas (A-bomb).Alla världens gränser har tillkommit med makt, so what?Jag anser inte att Israel ockuperar.Det är klart att om andra kringliggande makter kan slå ut Israel så kommer de försvara sina gränser därefter.Bara trams och dumheter att låta Hamas vinna medkänsla genom att indirekt sända palenstinska civila i döden.Skulle Israelerna lyckas slå ut de 10-15000 i Iran specialutbildade terroristerna, vore det bra, men knappast troligt, jag tror att de slutar med att de har slagit sönder de mesta, sen kommer ny effektivare raketer och så småningom kommer den Iranska a-bomben följd av ett hundratal Israeliska, så var det slut.Annars hade världen ovanligt få konflikter för ett tag sedan.Nu smäller snart även Pakistan och Indien ihop..FyfyfyfanMan blir ganska trött att vara människa.Vi får glädjas åt freden på Balkan och Nordirland.

Den tid som är kvar.

2009-01-06 @ 18:35:52
Postat av: Uffe

Tack för din utförliga kommentar Gunnar L.

Den beskriver antagligen ganska väl din syn på eländet.

En syn som jag inte delar med dig.

Vill inte kommentera i övrigt. Bättre om du läser på och tänker mer själv.

2009-01-06 @ 18:52:46
Postat av: Iven Rambow

Krigets första offer är alltid sanningen, sägs det.alltid tillsammans med mångtusentals oskyldiga människor vill jag tillägga. Hatpropaganda och hatindoktrinering av folket genom oförsonliga och maktgalna ledare är oftast orsaken. Felet är alltid motståndarens. Det pågår ett trettiotal allvarliga konflikter runtom i världen. I Darfurregionen med miljontals människor på flykt, tusentals döda.Hur klarar FN sitt fredsmandat? Det räcker inte att prata!Det gäller agera beslutsamt,att sprida viljan till fred och samförstånd bland folken. Lära all världens ungdom tolerans, fredsvilja och konfliktlösning. "Aldrig mera krig" var parollen efter andra världskrigets slut. Europa har tills vidare klarat löftet. I Mellanöstern missade FN den möjligheten på 40-talet, lämnade berörda parter åt sitt öde. Under 60 år har vi nu bevittnat resultatet av FN:s hjälplöshet och obeslutsamhet då.

Låt oss hoppas att de nu aktuella medlarna och makthavarna på båda sidor har blivit klokare och att konflikten kan lösas på ett för det berörda folken tillfredställande sätt. Vi kan aldrig acceptera eller ursäkta den drabbade oskyldiga befolkningens lidande, aldrig!

2009-01-06 @ 22:56:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0