Kallt och snöoväder långt ner i sydeuropa..

Varmt som attan i Australien och stora skogsbränder.

Havsien i Arktis i norr växer inte som förr om vintrarna.
Isen i Antarktis smälter inte i nämnvärd omfattning.

Det fyller på med ny snö som bygger på glaciärerna i Alperna.

Och dom som försöker hålla koll på någon sorts medelklimat på jorden genom att mäta temperaturer har nu ett kul jobb.
Fortfarande komplicerat, men med tillfälliga väderförändringar i olika hörn av vårt runda klot så blir det mer intressant och oerhört mycket roligare.

Media tvekar lite nu, men dom gläds säkert över alla tecken på att det fortfarande dyker upp små tecken på att vi närmar oss en upphettad katastrof.

Gissar att "Klimatmat" och annat säljbart får ännu större utrymme i media om det inte snabbt blir mindre varmt i Australien.

För att hoppa tillbaka lite i tiden (och fundera över hur miljöhotet ersattes med det mindre greppbara klimathotet):

Göran Greider och andra lokala röster i Dalarna kanske snart kommer att kräva en avveckling av skidturismen  i Dalarna. För att bevara vår största tillgång, orörd natur och orörd snö, eftersom det nu verkar finnas snö så det räcker i Alperna.  :-)

Jag gillar Greider mycket. Han skriver bra. Men jag ogillar att han inte inser vilken skada han kan ställa till med genom några ogenomtänkta formuleringar. Liknande kritik gäller Christer Gruhs. Jag skrev personligt till båda för att försöka förstå mer, men fick inga svar. Då handlade det om skidliftar på ett pyttelitet fjäll (Städjan), nu handlar det om kärnkraft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0