Pyssligt banvärdsjobb idag - och 12 hål golf

Som tur var hade jag tillgång till banvärdsbilen hela dagen och kunde lösa upp en del tendenser till köbildning på banan.
Det blir alltid problem när man ska försöka ordna genomsläpp för att fylla ut tomma hål som uppstår på banan. Och ett tillfälligt tomt hål är ju inget problem, men när det uppstår två tomma hål som tenderar att bli fler så blir det kö, stress och ibland irritation.

Men idag tyckte jag att alla ställde upp och hjälpte till att ordna smidiga flytande genomgångar, så att luckorna kunde fyllas upp. På så sätt kan fler spela i sin egen takt.

Utan hjälp från Banvärd som har överblick över flera hål framåt och hur många som finns bakom kan inte spelarna själva ordna smidiga genomsläpp.

Om en boll spelar långsamt och det är fullbokat med bollar en timme bakom finns ju ingen tid att tjäna på att ordna genomsläpp.  Då är den enda lösningen att hjälpa den långsamma bollen hitta sätt att spendera mindre tid på banan.
Men om en långsamm boll följs av några snabba bollar och det längre bak finns en lucka så kan man hjälpa alla genom att ordna smidiga genomsläpp så att den långsamma bollen kan få spela i sin egen takt utan stressande kö i ryggen.
Men visst blev det ändå fyra timmar och trettiofem minuter för de som gick ut klockan elva. 

Men om det hade varit fullbokat efter klockan tolv idag så hade det behövts minst tre Banvärdar...

När Jan-Erik och jag gick ut för att spela en kvart före fyra så var Hans och Mattias på green på hål arton. Dom gick en fyrboll och startade tio över elva.

Kunde inte låta bli att fotografera eftersom jag blev så imponerad över Mattias spel igår och råkade se hur Hans långa utförsputt slank i hål när vi passerade. Den var troligen sju, åtta meter lång...

Hans poserade stolt på min begäran.

Mattias tvåputtade efter att han fått en olyckligt hoppig del av greenen i puttlinjen. Jag såg hur bollen knuffades ur linjen helt omotiverat. Men 79 slag är inte illa! Trots att greenerna idag var betydligt långsammare än igår. Och trots vädret...

Mattias poserade också snällt. Imorgon ska han nosa på banrekordet. Men det är min kommentar. Mattias tycker nog bara att det ska bli kul att spela en tredje gång i bättre väder.

Som en parentes kan jag berätta att Mattias vann en öl på hål sexton igår eftersom Nigel och jag var där när han passerade på hålet. Vinflaskan missade han med två decimeter....

Jan-Erik och jag spelade en liten prestigetävling över tolv hål.
Jag vann med två poäng efter att ha legat under med en poäng efter hål åtta.
Om man räknar matchspel så blev resultatet oavgjort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0