Vackra höstfärger...

Även en färgbilnd som jag kan njuta av prakten.

Gula löv ser jag tydligt, röda ser jag också, men på långt håll vet jag inte om dom är svartbruna, svartröda, blålila eller grönröda... men på nära håll kan jag se mängder av röda nyanser i ett höstlöv.

Efter en morgon och tidig förmiddag med minusgrader och lågt men tunt molntäcke, bestämde Erling och jag att vi skulle spela golf - i alla fall några hål.

Vilket vi också gjorde, och vi hade kul trots slarvig golf. Solen tittade fram ibland och det blev en fin höstdag. Tolv hål spelade vi, och jag fick tyvärr ett nytt decimalkomma i statistiken...

På hål 5 beundrade Erling de vackra färgerna i en rönn och ville nog gärna ha en kvist i en kruka på altanen, men de satt för högt upp. Dessutom vill nog inte Erling bryta kvistar på golfbanan - såvida han inte kan knipsa av dom med ett snett golfslag. Men så snett slår sällan Erling, och absolut inte på beställning.

Jag tog några bilder på färgprakten:





Jag hade personligen krävt lite rödare rött för att njuta lika mycket som andra tycks göra av det röda. Det borde man väl kunna fixa i Photoshop tänkte jag, och manipulerade den första bilden så här:



Men den blev inte så annorlunda i mina ögon. Grönare visserligen, men inte mycket rödare... lite kanske...

Nu kan det ju vara så att min kamera inte registrerade det som Erling och alla andra såg, Det kan också handla om olika inställningar av bildskärmen på datorn... men mest handlare det nog om olika färgseende.

Erling och jag spelar imorgon en hel runda med Nigel och Alf . Då blir det riktig golf och fokusering inför varje slag.

Och det blir en Köpenhamnare, en Bästboll matchspel - kanske Sverige mot England/Norge den här gången. Det blir en ny variant. Men naturligtvis har vi också en kamp inbördes i individuell Poängbogey... men det viktigaste är att svinga lugnt och kraftfullt och landa golfbollen på rätt plats efter en bra bollträff..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0