Idre Fjälls informationsmöte

Styrelsen och ledningsgruppen presenterade sig lite kort och därefter berättade Micke Santoft om vad som hänt sedan förra informationsmötet.


Delar av styrelsen inväntar publiken medan andra hälsar välkommen vid dörren.


Det droppade in folk in i det sista och så småningom var vi cirka 60 åhörare.


Nu är det snart tid att börja mötet och nästan alla är på plats. Staffan Derning med Himmelfjäll (på väg ut ur bilden till höger) var där.

Micke Santoft förklarade hur viktigt han tycker att det är med stiftelseformen eftersom det aldrig finns någon tvekan om var vinsten hamnar.  Allt vinst återinvesteras i verksamheten. Men han påpekade också hur tuff konkurrensen ibland kan bli med anläggningar som gör konkurs och börjar om på ny kula utan skulder. (Åre är väl ett tidigt exempel även om det är några år sedan.. min anm.)

Han beskrev också vilka satsningar som görs för att hålla kostnaderna för energi och avfallshantering nere och den fortsatta miljöprofileringen.

Nästa större projekt är modernisering av snökanonsystemet med vatten från Burusjön och ny stollift på Ostsidan.

Bödvar Bjerke är duktig på att beskriva sina tankar i form av liknelser och hade den här gången fastnat för fotbollsallsvenskan. Han liknade Idre Fjäll med fotbollslaget Kalmar FF som också har traditioner och just nu är duktigast och leder Allsvenskan. Men om dom ska spela i Champions League så är deras hemmaplan för liten och de tvingas spela hemma i Borås! Idre Fjäll har för liten hemmaplan menade Bödvar, och syftade på att den utbyggnad som presenterats som Tre Toppar är nödvändig för att Idre Fjäll ska kunna matcha konkurrenterna. Stora applåder!

Publiken fick ställa frågor och det handlade den här gången om tidigare säsongstart för längdåkning, längdsamarbete med Fjätervålen, förlängt öppet på våren med marknadsföring av skidåkning i bikini, sovtåg till Mora alternativt flyg till Mora, och det handlade om egen vindkraftspark bland liftarna på Gränjesvålen och skoterleder in bland backar och stugor.

Nisse föreslog att man skulle locka skidskyttar från Tyskland istället för Ukraina och liknande länder, för att få större publicitet och köpstarkare kunder med pengar och större krav på boende. Han beskrev också hur det börjar bli möjligt att förknippa längdåkning med en avgift tack vare skidtunnlar som man betalar för att utnyttja.

Intressant informationsmöte! Och fler och oftare blir det framöver.

Före mötet träffade jag Per med sin nya Cheva Power Glide -54. Per sitter med i Idre Fjälls ledningsgrupp och ansvarar för ICA Nära på fjället.

Läcker bil som kräver en del bensin ibland....

Det är bara femtio meter till macken, men det gäller att inte ta några risker...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0