NJALLA-premiär, premiär nr 2...

Öppet hus för alla med fri och obegränsad provsmakning från klockan 17 idag.

Det snöade vackert på vägen dit. Jag har ju promenadavstånd till allt i Idre utom fjällen.

Nära till Shell till exempel. Där tar Emil Henning över snart om ni inte visste det. Lyckat till Emil!


Och några steg längre bort finns nu syrrorna och farsan... (inte mina syrror eller min farsa)



Riktigt julaftonsväder med tätt och ihärdigt snöfall och lagom kallt.

En bit längre bort, precis före kommunalhuset, ligger Samegården och Njalla.

Jag hängde nästan på låset, men en kö på cirka 10 personer släpptes in precis när jag anlände. Och jag släpptes också in.
Oj vad länge många har längtat efter en restaurang i Idre med lokal prägel, men med lite extra finess...
Nu finns den!


Jörgen hälsar välkommen och har lillebror Benny och lillsyrran Anneli bredvid sig.

Vi fick äta hur mycket vi ville av röding, rökt renhjärta, marinerad souvas, och en mängd varianter på samma fjälltema. Oootroligt gott. Oooooerhört smakligt. Lyyyyxigt gott.

Peter är väldigt duktig i köket!

Peter låter maten tala.

Före maten sprang jag mest runt och imponerades av inredningen.Överväldigande smakfullt och intressant. Lågmält, men ändå lite uppkäftigt samiskt utan att vara påträngande. 

Jag kan bara visa en del detaljer eftersom... ja ni vet.. min kamera (eller mina brister som fotograf)

Jag återkommer med fler bilder, när min blogg fungerar igen. Nu trasslar det IGEN!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0