Men jag kan inte...

Att jag undrar, och förundras, över klimatdebatten beror inte på att jag är så intresserad av själva klimatet.

Ett globalt och skickligt marknadsfört skräckscenario har medfört att politiker och myndigheter har glömt bort individen och det existerande samhället. Man har upptäckt att det är lättare att vinna poänger, och behålla makten, genom att göra sig populära till förmån för någon anonym framtida "mänsklighet" på jorden (inklusive isbjörnar)
Framtiden verkar gulligt härlig, och fri från orättvisor, matbrist, översvämningar, stormar, terrorister och gamla och sjuka och tjuvar och konflikter...  om vi stoppar våra utsläpp av CO2 bums. Ungefär den bilden av framtiden får våra barn genom den oerhörda fokuseringen på CO2 och växthus och bilar.

Därför blir jag nyfiken.

Hur har det kunnat ske?
Givetvis är det ett resultat av en enormt skicklig marknadsföring av folk med resurser. Al Gore t ex.
Och med skicklig marknadsföring menar jag den där media sväljer allt som sanningar och undviker att protestera. Dessutom säljer nya artiklar om den hotande katastrofen MYCKET bättre än artiklar som kan få oss att tvivla. Vi vill ju vara trygga med vår kunskap om hur det står till. Hur j-a eländigt det än ska bli redan om hundra år...

Och jag är bara nyfiken, men har inga svar på hur vi tar oss ur det skenproblem som målas upp för att politiker ska slippa engagera sig i åtgärder som vi kan se resultat av.

Men jag blir störd när populismen gå överstyr.

Alliansregeringen hade vid tillträdet ögonen på sig när det gällde klimatkatastrofen. Det var ju ett nytt ämne som hade tagit över i popularitet i media. Större än befolkningstillväxt, terrorism, meteoritnedslag, och kärnvapenkrig.
Klimathotet hade inte nämnts i valrörelsen och media var tveksamma till Alliansens förmåga att skapa en tydlig miljöprofil.

Kort efter tillträdet fick man en gratischans att visa framfötterna.

Ett projekt i Idre som innebar att bygga samman två skidsystem i ett naturskyddat område fick tvärnej av regeringen.

Konstigt men smart.
Media nappade och höjde Alliansen till skyarna för att man sannerligen visade att man tar klimatet på allvar.....
Vad det nu ska finnas för samband där.

Vi hade två tankställen i Idre tidigare. Nu har vi bara ett efter att OK lagt ner efter kravet på etanolpump. Jag känner ingen som har etanolbil här.

Dessutom lär förnuftiga ägare till subventionerade etanolbilar i tätorterna numera tanka bensin eftersom driftkostnaden då minskar....

Alltså.
Det som politikerna tror är bra för klimatet kanske omstrukturerar hela samhället så att vi alla snart bor i en enda billös skyskrapa i Stockholm.

Men långt där nere i parken står 600 000 småföretagare med häst och skrinda för att skjutsa de instängda ut i naturern på picnic.

Rackarns kul samvaro det kunde bli där nere i parken.








 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0