Idre Golf Ski & Spa

En vision och ett projekt som många brinner för.

En vision med många vinnare enligt en överväldigande majoritet av de närmast berörda. Om den kan förverkligas så blir även mitt liv både roligare, bättre och mer spännande.

Och det går framåt. Nu finns till och med en hemsida som beskriver visionen i detalj, de olika delarna och alla nyheter.
Det går fort framåt. Det går jättefort, och det utvecklas ständigt med nya och positiva detaljer som visar att man tänkt rätt, och det blir bara bättre och bättre för varje månad. 

Mängder av tid läggs ner på att beskriva och utveckla produkten. Och tiden går.

MEN!  Det finns tydligen en hake. Jag tror att jag skrivit om det tidigare.

Så här har jag uppfattat läget just nu:
Jag hoppar nu över alla rykten och allt prat som man får höra i andra eller oftast tredje hand.

-  Stiftelsen kan nu skriva på ett avtal om att sälja banan till ett nu överenskommet pris när den är utbyggd med nio hål och det finns ett färdigt hotell. En form av "köpoption". Ett vanligt och enkelt sätt att hantera den här typen av affärer.
Köparen vill inte ha det så just nu

-  Stiftelsen vill inte skriva ett överlåtelseavtal som skapar affärsjuridiska problem.
Köparen vill ha det så just nu (inte problemen, men överlåtelse nu)

Där står det alltså stilla just nu. Alltså när det gäller avtalet. När det gäller att skaffa finansiärer så jobbas det vidare med full fart som jag förstått.

Jag har personlig erfarenhet av en liknande affär i betydligt mindre skala. Ett norskt företag ville köpa och bygga om min fastighet i en by utanför Mora. Där skulle bli monteringsfabrik, utställning och försäljningskontor för en nyetablering med ett nybildat dotterbolag  i Sverige.

Jag skrev som tur var inget överlåtelseavtal, utan vi skrev ett köpavtal och det norska företaget hyrde min fastighet under tiden som ombyggnationen pågick. Med ett hyresbelopp där hälften räknades som förskottsbetalning på köpesklllingen.

Det fungerade bra. En överlåtelse hade visat sig blivit skitjobbig för mig...

Att norrmannen hade en dålig affärsidé som gick ut över en mängd lokala entreprenörer som grävde, kopplade el, snickrade och målade, la betonggolv och istallerade rör och avlopp drabbade inte mig.

Det finns mer att berätta om den erfarenheten som inte har ett skvatt att göra med Idre Golf, Ski & Spa.

Jag berättar det här bara på grund av de konstiga rykten som sprids om läget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0