Snöväder framåt torsdag?

Då gäller det att ligga i med golfandet ett par dagar till.

Klimatkatastrofen har ju nyligen blivit framflyttad tio år och isarna i Antarktis har vuxit.
Och Etanolbilisterna som fått en hygglig återbäring på alla skattebetalares bekostnad börjar ångra sig när dom ser hur andrahandsvärdet sjunker, och det visar sig att Etanolen inte är så bra för mänskligheten...

Jag vill inte påstå att vår snörika vinter och ett bakslag med snö har med klimatet att göra. Vädret varierar utan klimatförändringar. Även om vi alltid har haft, och alltid kommer att ha klimatförändringar  på vår lilla planet i utkanten av vår galax i ett ofattbart stort och föränderligt universum.

Jag tycker illa om okunniga politiker som nappar på allt som gör att dom kan styra och ställa hur dom vill med olika skräckscenarier som argument. Och det gäller oavsett om det är någon sorts "internationell terrorism" eller "koldioxid" som påstås hota att förgöra världen.

Och jag tycker än mer illa om journalister som struntar i att kritiskt granska.

Med hjälp av Al Gore har man lyckats göra en framtida klimatkatastrof till stor underhållning. Dessutom en skräckfylld underhållning i linje med alla katastroffilmer som tidigare bara visats på bio. Nu har man lyckats göra det till en verklighet där vi alla kan delta som hjältar.

Snart kommer väl varje kommun att ha en pinne med en markering av havsnivån om tio år, femtio år och hundra år. Och i anslutning till pinnen finns en insamlingsbössa och en skylt som visar hur mycket varje bidrag sänker kommande vattennivåer...

För att ingen ska missförstå så måste jag kanske förtydliga:

Jag vet att vädret i Sverige förändrats vintertid sedan jag var barn. Jag tvivlar inte på att klimatet har förändrats.
Jag vet att billig energi som inte är förnybar kommer att ta slut. Men priset kommer därför att öka utan att skatterna behöver höjas och sabotera en sund utveckling mot förnybar energi.

Men visst förstår jag att oljebolagen vill ha en långsammare tillväxt i förbrukningen. Så att dom kan fortsätta att tjäna pengar och slipper satsa på alternativa affärsidéer.
Det är ju bättre om de riskabla investeringarna subventioneras med skattemedel.

"Vi höjer priset en del för att våra råvaror ska räcka längre, men ni måste höja skatten också, annars blir klotet  snart obeboeligt..."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0