Politik, journalistik och opinion...

Jag tror att våra politiker är i händerna på journalisterna. Och då menar jag de journalister som har slutat att kritiskt granska våra makthavande.


Nu ger tidningarna i pappersutgåva och på webben stort utrymme för artiklar om en förestående klimatkatastrof eftersom det troligen säljer bättre än att kritiskt ifrågasätta och granska samhället och våra styrande.


Det kan inte vara roligt att vara journalist med en nyfiket tveksam inställning till klimatförändringar idag. Det är inte klimat för det.


När regeringen stoppade Idre Fjälls planer på liftar på Städjan fick regeringen beröm i pressen för att man tog klimathotet på allvar!


Hur tokigt får det bli utan att vi reagerar? Hur tokigt tänker våra ledarskribenter? Är dom också i händerna på sin egen opinionsbildning?
 

Både Göran Greider och Christer Gruhs berömde regeringen för att man äntligen vågade visa att man förstått vilket hot ett mildare klimat är mot mänskligheten.... bara för att klimat och liftar på Städjan båda handlar om miljö...


Jag tror att många journalister är i händerna på smarta marknadsförare. Och tidningsägarna applåderar eftersom dom skriver det många vill läsa.


Hur ska det utvecklas? Hur ska det sluta?


Om någon skulle blåsa faran över när det gäller isbjörnar och havsnivån, eller berätta att det är viktigare att fördela jordens resurser mer rättvist, så skulle han antingen bli utfryst eller bli utan jobb för att tidningen skulle tappa läsare.


Jag personligen tycker att det är sämre att torsken blir bortfiskad än att det blir lite behagligare vintrar. Men det beror kanske på att jag inte tror att vi kan ändra klimatet och samtidigt rädda människor långt bort i världen.


Vi kan ju inte hjälpa dom nu. Hur ska vi kunna hjälpa dom bättre genom att fördyra bilåkandet i Sverige?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0