Intressant med matchspel i golf

Spelade en skön runda med Erling och Alf innan kallfronten hann fram.

Om vi räknar antal slag så vann jag på 94 med Erling som två på 98 och Alf hade 99.

Men om vi räknar inbördes matcher så vann jag mot Erling på sista hålet. Jag var 1 upp efter hål 17 och vi delade hål 18.
Alf var 2 upp på Erling efter hål 16. Dom delade hål 17 och Alf vann alltså med 2 upp och ett hål kvar.
Jag var 1 upp på Alf efter hål 12. Därefter delade vi alla hål innan jag kunde vinna och avgöra på hål 17.

Matcherna levde alltså ändra fram till hål 17 trots att jag slagmässigt hade lite mer övertag efter hål 12.

På hål 12, nej förlåt, hål 18  skickade Alf iväg en perfekt drive förbi 150-pinnen. Visserligen från provisorisk tee och begynnande medvind, men snyggt slag över skogen till vänster. Längden blev väl drygt 235 meter... 


Senare gick jag några hål med familjen Hedlund. Annika och Roger hade bra bollträff och spelade imponerande bra. Dennis hade uppfunnit en ny sving där det ingick några snabba danssteg i baksvingen. Inte så lyckat, men de gånger han träffade bollen så gick flög den ju långt ändå. Men oftast lite hipp som happ.

Efter visst tjat slutade Dennis att dansa med vänsterfoten, och på hål 4 skickade han en klockren drive rakt mot flaggan över grustaget. Bollen klickade i en talltopp och stannade mitt i fairway 30 meter före flaggan. Utan talltoppen hade den kanske gått i hål... Det lär vi aldrig få veta, men om den gjort det så hade det blivit en "Provisorisk Albatross".


På hål 3 släppte vi igenom två pigga tjejer. Iris slog spikrakt mot flaggan men en klubba för långt.
Jag frågade om hon inte hade bytt klubba eftersom vi hade tee på dropprutan. Jo, hon hade gått ner en klubba, men glömde att provisoriska greenen betyder ytterligare en klubba.


Dennis sitter och funderar över om han verkligen ska ge upp sina roliga danssteg i svingen. På nästa hål dansade han inte och gjorde alltså nästan en Hole in One på ett par 4...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0