Härlig golfdag - igen!

Erling och jag spelade först 18 hål och tog sedan en lunchpaus. Inte på banan dock.

Den första matchen vann jag. Erling var en slowstarter idag men kom igen starkt och "sköt" en imponerande 41:a på sista nio. Jag hade en 42:a på första nio men sämre sista nio. Men Erlings första nio var väldigt otursförföljda... :-)

Här klipps det green på hål 1

Men vi spelar på provisoriskt en tid till. Helt OK tycker jag. Huvudsaken är att banan är öppen.
Vi kommer att slå besökare från förra året med häpnad i år. Det är inte bara greenerna som är fulla av växande gräs. Jag tror inte att jag har sett så gröna fairways så här tidigt på tio år...

Den här bilden ger inte rättvisa åt hur det ser ut på fairway eftersom det på några få hål finns partier med glest gräs. Och det här råkar vara ett ställe med glest gräs. Hela vägen från tee ner till green är grön och frodig sånär som på biten.

Här klipper Erling en macka innan han går ut och räddar dagen med en 41:a på sista nio.


Men efter luncher på var sitt håll så började vi om.

Av någon anledning hade jag lyckats lugna ner svingen en hel del under lunchen, och lyckade "skjuta" en 37:a. OK att hålen är kortare med provisoriska tees och greener, men på något vis antyder det att min lugnare och kortare baksving skickar bollen rakare. Och att jag kan bestämma avståndet bättre med järnklubborna.

Både Erling och jag känner att vi haft nytta av att pulsa i snö och slå korta wedgar under några dagar när det såg mörkt ut för golf. (vi slog bollar från mattorna under tak till en snöfri fläck i skogen, men vi fick pulsa till utslagsplatsen och pulsa för att hämta bollarna) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0