Dagens golf blev årets första fyrboll...

... och med alla greener öppna.

Bollen bestod av fyra helproffs. Erling, Alf, Ulf och Elis. Elis hade som oftast Laisa med sig. En snäll och knäpptyst vovve från Laisvall som gillar att bada i alla vattenhinder utom dricksvattenreservoaren på hål 6.

Som vanligt hade jag koll på tiden. Jag ville se om min statistik över rondtider skulle fungera på årets första fyrboll med hela banan öppen i sitt rätta format.

Vid hål 6 låg vi på en rondtidsprognos på 4 timmar och 46 minuter... lite lång tid kan tyckas eftersom vi inte hade någon framför oss som bromsade.

Erling laddar för en bra greenträff på hål 6 och Alf tittar på. Elis vandrade ur bild för att fånga en simmande boll i bäcken. Jag har tid att fotografera eftersom min boll ligger i vänstra greenbunkern (efter två slag).


Vi hade härligt väder. Sol och cirka 15 grader. Fortfarande snö på Långfjället som vi ser i bakgrunden på flera av hålen.
Här skickar Elis iväg bollen en bit till på hål 18 och Laisa kikar lugnt efter bollen. Hon kanske har statistik i huvudet över var dom brukar landa.

Min statistik över rondtider fungerar bättre som mall än jag kunde drömma om. Mallen påstod 4:46 när vi slog ut på hål 6. Resultatet blev 4:45. Men det är en oroväckande lång tid för fyra hemmaspelare utan hindrande bollar framför...
Det ska inte behöva skilja 1 timme mellan en treboll och en fyrboll.

Och trots dåligt spel så vann jag matchen mot Erling med 4 - 2. Det avgjordes på greenen på hål 16. Vet inte än hur det gick i matchen mellan Erling och Alf eftersom jag glömde scorekortet i bilen och är lat...

Erlings bästa tillslag var nog när han köpte en ny driver billigt. Hans nuvarande är inte godkänd, och han var tvungen att köpa en ny. Nu fick han en ny och väldigt lätt begagnad för ett bra pris.

Fortfarande har vi fyra renar på banan. Mitt förslag om "Renfee" kanske skulle vara bra för alla parter. Inkomst för klubben, bekvämt för renägaren och kul för turister.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0