Mora har reducerat nu

1 - 2 mot Malmö i andra perioden.

Men jag tänkte skriva om det annorlunda klimatet på senare år.

Hörde nyss ett inslag på TV om hudcancer. Kraftigt ökad frekvens av hudcancer i södra Sverige. Inte på grund av bilar eller växthuseffekt. Mest på grund av solen lät det som.


Jag tycker att det är helt OK att våra politiker försöker styra klimatet. Men dom har inte medlen. Och jag mår illa när dom ljuger.


Att minska beroendet av fossila och ändliga resurser är bra, men varför ska dom behöva ljuga och använda argument som dom slipper ta ansvar för? Tror dom att vi är dumma?


Vi måste minska användningen av fossila bränslen. Men att höja skatten på bensin i Sverige är ju löjligt och enbart populistiskt. Priset ökar ju ändå när tillgången minskar...


Kor pruttar ut metangaser i atmosfären. Metan är också en växthusgas. Men solen kanske har en större inverkan på klimatet i solsystemet.


Att rika länder äter kött från fattiga länder är däremot  ett problem.

Att rika länder kör bil på mat från fattigare länder är också ett problem.

Att skogar i Sydostasien skövlas är ett problem.


Men att klimatet på jorden ändras är ett problem som vi bör anpassa oss till utan att öka klyftorna mellan den fattiga och den välbärgade delen av vårt lilla klot i solsystemet. Som finns i ett litet hörn av vår galax...

Ibland får man intrycket av att det är regeringen som avgör vår framtid.
Speciellt när man lyssnar på de två som ansvarar för miljö och utveckling av näringslivet.

Rör inte Städjan säger dom. Det kommer att bli bättre för klimatet och skapa fler jobb om vi lämnar populär natur orörd säger dom...
Va? Hur då?
Säger jag.

Men jag är inte förvånad. För några veckor sedan läste jag en äcklig insändare i någon dalatidning. Den var skriven med anledning av att befolkningen i Dalarna inte ökar. Insändaren tyckte att det var bra. Han ville att vi skulle bli färre. Förmodligen för att slippa dela med sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0