Imorgon blir det nog skidåkning

Visserligen såg det ut som att SMHI förutspår samma väder som idag, men lokalt i fjällvärlden kan det ofta bli bättre och ibland sämre.

För några år sedan hörde jag ett radioprogram med en meteorolog som pratade om gråväder. Minns inte vem det var, men han beskrev hur många färger som grått kan ha.

Jag satt i bilen mellan Älvdalen (kyrkbyn alltså) och Idre när jag lyssnade på bilradion och samtidigt kunde titta ut över en totalgrå himmel. Minns inte om det var tidig morgon eller sen eftermiddag. Det var första gången jag fått en annan person beskriva alla olika grå nyanser som jag i många år trott var en defekt i mina ögon. Jag är ju färgblind påstår dom.

När jag tittar på bilder med en massa prickar så ska jag hitta till exempel siffran 21 om jag har normalt färgseende, men bokstaven A om jag är färgblind. Hittills har jag aldrig hittat vare sig bokstäver eller siffror i de där samlingarna av prickar. Kan inte ens tala om vad det är för färg på en enda prick...

Men grå himmel har jag alltid tyckt ha en ton av blått, eller rött, eller rosa, eller beige och ibland gult. Grönt tror jag inte att jag minns.. men kanske brungrått och lilagrått... förutom svartblågrått... och gulvittgrått.

Hur som helst så var det en stor lycka att höra en meteorolog beskriva gråväder i andra färger än grått.

Om det inte blir vitgrått imorgon så åker jag skidor. Helst vill jag ha gråblåvittgult väder... utan det grå inslaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0