Varm golf idag...

...riktigt het stundtals.

Anki och Gunnar kom upp igår och vi spelade 27 hål idag.

Här sitter Anki och Gunnar och myser när solen tillfälligt försvann bakom en liten molntuss.

Jag var trött efter den jobbiga backen upp till Tee och tog fram kameran för att få en extra paus. Men bilden blev tyvärr lite suddig. Om det berodde på min andhämtning eller att solen gick i moln vet jag inte. 


Anki hade många suveräna utslag, men det på artonde hålet var något extra. Här har hon skickat iväg andra slaget. Jag knäppte lite för tidigt, och kan inte visa hur perfekt hon svingar igenom slagen och ser ut precis som på instruktionsbilder eller på Touren.


Gunnar spelar mycket med järnklubbor och har en väldigt fin och rak vänsterarm med den rätta snärtvinkeln i handlederna. Och titta på svingplanet här! Inte många millimeter fel jämfört med det man ser i instruktionsbilder.

Jag lär mig mycket varje gång jag spelar med Anki och Gunnar bara genom att titta på när dom svingar.
Lugn baksving och rak vänsterarm så att man inte tar klubban för långt bak, och en snärtvinkel på handlederna som man försöker bibehålla så länge som möjligt... enkelt, men nästan omöjligt att få kroppen att fatta.

Jag tar gärna en alldeles för lång baksving och försöker kompensera genom att tvärvända innan den blir toklång och använder all kraft där. När jag sedan har fått ner klubban till bollen igen är jag nöjd och avslutar slaget... Det blir inte bra. Och det sliter på rygg, nacke och axlar...

Jag lär mig mycket och dessutom har vi kul på banan.
Efter en paus med mat och vila spelade vi nio hål till.

Före oss sprang Björn och Anders fra Norge iväg och stal tiden för Lisbeth, Göril och en ung Anton (tror jag att han heter).


Lars Axelsson var också på banan och såg ut som om det finns gott om sol och värme även i Norge. Han hälsar till alla bloggläsare, och dyker han upp imorgon ska han få visa hur man klipper iväg bollen utan provsving och annat tjafs...

Jag minns när jag spelade med Lars för några år sedan. På väg fram till bollen slet han upp en klubba ur bärbagen som när en indian rycker en pil ur kogret på ryggen, krängde av sig bagen under de sista metrarna, tog två steg till och klippte iväg golfbollen....

Före golfen idag tog jag en tur till Klingforsen för att undersöka om det var badbart.

Vattnet kändes badbart. Och vilken skillnad på vattenflöde nu jämfört med början vårfloden i början på maj.

Dessutom var nog kulmen på vårfloden senare. Men jag orkade för tillfället inte leta efter den rätta bilden.
Men i det trånga partiet med härliga picnichyllor och möjliga platser för ett bad är vattennivån minst en och en halv meter lägre än när vårfloden dundrar på som mest.

Imorgon blir det mer golf. Ska spela nästa match i Sommarcupen mot Alf N.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0