Lossnade i dag.

För första gången i år spelade jag på mitt handikapp. 18 plus 18 poäng.

Vet inte varför, men jag har några teorier...

1. Jag hittade en fin och bländvit golfhandske i handskfacket på bilen. Tidigare har jag spelat utan.
2. Jag var in till Fredrik och Jocke i shopen och beklagade mig och fick ett litet häfte av Fredrik. "Tolv myter som kan försämra ditt golfspel". Jag återkommer till den intressanta skriften, men efter att ha snabbläst några sidor så kände jag mig plötsligt tryggare med både driver och järnklubbor...
3. Vi såg en kvinna som svingade lugnt med perfekt bollträff på första Tee innan vi gick ut. Jag såg det, men jag vet inte om resten av "Gubbmaffian" såg det....

Kina har tydligen döpt vår återkommande fyrboll så. Ett delvis passande namn men snällt menat.

Idag var det rent spel utan tjafs och Gunnar Green har tydligen fått en kompis. Gunilla Green följde sin större kompis tätt i hasorna.

Och gästande golfspelare störs inte alls. Det är bara ett kul tillskott bland bunkrar, vattenhinder och annat störande. Renarna är ju i alla fall flyttbara hinder utan pliktslag om man får en ren träff.

Vi spelade Köpenhamnare, Bästboll, Poängbogey, Slagtävling och individuella matcher... samtidigt.
Jag hade två scorekort för att hålla reda på allt.

Poänbogeyn vann jag på 36 poäng, Jan-E J tvåa på 29 och Jan-E K kom trea och Erling hamnade precis utanför pallen. Bästbollen vann Storstaden mot Landsbygden med förkrossande 44 poäng mot 33. Vi hade en kort diskussion innan vi bestämde lagen, men jag hade finurligt räknat ut att hattar och mössor spelade i ett lag och barhuvade i det andra laget.


På hål 11 träffade alla fyra green. Jan-Erik J hade en putt som såg nära ut, men den var nog minst en och en halv meter längre än min. Det blev tre Par och en Birdie på hålet.

Behöver väl inte berätta vem som gjorde en enkel Birdie...

Jan- Erik J hade sina små Jaegermeister med sig utifall. Tack Jan-Erik.

 
Jag tycker om att fotografera och ibland har det hänt att jag hjälpt en golfare att vässa svingen.. här kan Erling vässa lite. Min inritade klubba ger mer fart på bollen.
Har du tappat snärtvinkeln Erling?
Vi två har tränat, latjat och spelat mycket tillsammans och kan ibland ge tips om våra brister. "Sågbocken" till exempel.... armslag med två fötter stadigt i backen. Går slaget till vänster?
Säkert, men olika och förskräckande mycket varje gång.

Vi hade tur med vädret! Som vanligt! Fjällen lyfter luften och kondenserar fuktigheten till stora och pampiga åskmoln. Det blir ingen fukt kvar till de små molnen mellan fjällen.


Pipa och Gunnar lastar ur den blå bilen till höger för en runda. I bakgrunden ser man åskvädret i nordost. Bortåt Fjätervålen kan jag tro.

Idag började åskan mullra i norr. Senare small det på bra i väster. Efter en stund i sydväst. Därefter knallade det på borta i öster. Och efter golfen kunde jag se pampiga åskmoln i söder men hörde inget muller från min balkong.

Åska runt om, men inget över banan. Fjällen och det "fuktadiabatiska temperaturavtagandet" samlar luftfuktigheten över fjällen till moln och låter luften över golfbanan behålla sin eventuella fukt. Ungefär så. Ofta har jag upplevt åska runt om när det mullrat på, men inte varje gång. En gång slog blixten ner på hål 7 när jag var på hål 2. Det small och fräste i renstängslet. Egon och någon mer var mindre än femtio meter från nedslaget och fick jord, småsten och barkflisor över sig när dom hade kastats omkull av tryckvågen. Egon domnade tillfälligt i en arm men spelar i fortsättningen bra golf när det inte är åska i sikte.

Imorgon vill resten av "Gubbmaffian" ha revansch. Jan-Erik J och jag ska väl försvara vår Bästboll, men i övrigt blir det hårda bud. Erling såg väldigt sammanbiten ut när vi skildes, och Jan-Erik K sopade ju banan med oss dagen innan, så visst blir det kul imorgon.
Och fint väder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0