Fint väder idag!

Det fanns ingen ledig tid för en treboll före halv två, så Alf och Eva bokade in sig med en tvåboll kvart i tolv och jag med en treboll kvart över tolv.

Alf coachade Eva på rangen när jag kom. Eva kommer att ha glädje av att korta ner baksvingen genom att stäcka ut vänstearmen rakare. Och det har nu lyckats väldigt bra med som bilderna visar.

Eva slog långt och rakt även tidigare, men den böjda vänsterarmen gjorde bollträffen osäker..

Bra Eva! Men det är kul med stillbilder. Då kan man hitta små detaljer. Eva rullar över tyngden på högerfotens utsida. Precis så gjorde min son när han hade spelat ett år och fått problem med att ständigt slica bollen. Pron i Mora löste det utan att förklara problemet. Han bara placerade en golfboll under utsidan på sonens högerfot och bad honom slå ett slag. Då slog han spikrakt. Därefter tog han bort golfbollen, och han slog rakt igen utan att rulla över åt lilltåsidan. Så var den rullningen på högerfoten löst. Eva löser den bara genom att se de här bilderna.

Imorgon ska jag spela med Eva och Alf, och då ska det bli kul att se om Eva har en rakare vänsterarm och stadigare högerfot. Men mest intressant ska det bli om jag kan behålla dagens lugna sving...

Jag spelade från röd tee med Ulla-Britta från Varberg och Gunilla och Gun från Gävle.


Tre duktiga kvinnor som gjorde att jag också kunde försöka svinga lugnt och graciöst. Bra för ryggen, bra för skuldran och bra för bollträffen. Jag fick inte ont någonstans. Jag slarvade med ett antal puttar, annars hade jag nog gjort min bästa runda för i år. 
Ulla-Britta var ett skolexempel på att baksvingen bara är en förflyttning av klubban i läge för tillslag...Tack för sällskapet, illustrationen och inspirationen.
Men jag gick bara nio hål eftersom jag var tvungen att hinna till banken för att byta min säkerhetsdosa för Internetbanken. Displayen på den gamla hade lämnat in men nu fick jag en ny modell som ska hålla längre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0