Banvärd idag...

Jobbade ensam, men kunde i alla fall disponera golfbil till framåt halv tolv.

Rondtiderna ökade sakta men säkert från fyra timmar för fyrbollar, som gick ut tidigt, till fyra och trettio. Men då fanns det inslag av två- och trebollar. Så småningom pekade tiderna på fyra och tre kvart, vilket är ganska bra när det är varmt och fullbokat.

Som vanligt händer det att en boll tappar några extra minuter på hål 8 eller hål 9. Och då passar ofta framförvarande boll på att ta en lite längre fikapaus för att få fritt framför sig i fortsättningen. Och vips kan rondtiden ha blivit fyra timmar och femtiofem minuter... och det gäller alla bakomvarande. Även de som normalt skulle ha spelat på fyra och en kvart.

Om det sedan åskar bortåt Grövesjön och ser ut att bli en regnskur så sitter kanske en boll och fikar extra länge för att avvakta vädret och släpper förbi bakomvarande som hoppar över fikat för att hinna runt före regnet. Därefter kliver dom upp på Tee på hål 10 och tycker att det är OK. Det är bara det att alla bakomvarande har snabbat upp spelet för att hinna runt före regnet. Och vips blev det kö och stress.... och längre fram ett eller två tomma hål!

Svårt jobb att vara Banvärd, men de allra flesta har förståelse för att man ingriper och berättar vad som håller på att ske.
Det såg en tid ut som om rondtiderna skulle dra iväg upp mot fem timmar och en kvart eller mer, men tack vare att några som bara tänkt spela nio hål klev av så löste det sig. Och sedan kom åskan och ösregnet, så något facit fick vi aldrig...

Anki och Gunnar fick nytt trevligt sällskap i en fyrboll idag och spelade väldigt bra. 42 repektive 40 poäng!

Här på nians green.

Efter den rundan kom regnet. Och inte lite regn heller. Det häller ner i floder under en timmes tid. Golfare kom springande från alla hål och en del hade paraplyer, andra var plaskvåta från topp till tå.

Åskan höll sig bortåt fjällen, och det dånade på taket utanför restaurangen att åskbullret knappt hördes...
 


Lisbeth bara skrattade åt eländet och sonen var våt som en disktrasa.

När Jesper skulle hem vände sig hans paraply åt fel håll...

... men det löste han på mindre än 30 sekunder genom att fylla det med regnfloden.

Och han kunde gå hem med rättvänt paraply. Men han blev nog plaskvåt om fötterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0