Vernissage...

...vad är det?


Visserligen var det kanonväder i Idre och vår lokalreporter var nog på annan ort för att skriva om viktigare händelser. Men så få personer, som trots allt är nyfikna på att det händer nya kul saker i Idre by, trodde man väl inte att det skulle komma.


Men att vara nyfiken kanske är ett värdeladdat och fult ord. Men vad vore världen utan nyfiket forskande?

Kanske man känner sig lite för privat inkräktande om man besöker en utställning hemma på gården hos någon man inte är släkt med eller känner väl?

image432
Angela visade och berättade i snyggt matchande färger.


Kanske känns vernissage för pretentiöst och kanske man tror att det ställer krav på att man ska framföra en åsikt eller visa sig kunnig? Så är det ju inte alls. Man kan smyga in och muttra hm och jaha och gå igen. Man kan ställa frågor till Arne och tycka bra eller illa om målningarna. Man kan slå sig ner och fastna för en intressant målning för att man gillar färgerna eller för att den är i rätt format för att passa någonstans hemma på väggen.


Arne målar för att han tycker om att måla. Och han har en fantasi som gör att det blir intressant att titta på hans målningar.

image433

Hur som helst så var vi några få som hade kul och umgicks och tittade på ett trettiotal roliga målningar. Och vi åt snittar med lax, räkor, rostbiff eller mozzarella med körsbär och drack ett glas vin, öl, champagne eller cider.

En positiv sak är ju att det är så många som har något att se fram emot. Inte bara vi som var där och vill återkomma...


Knacka på hos Arne och ta en titt. Utställningen är i gäststugan på gården, så ni behöver inte känna att ni stör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0