Idag handlade det återigen om mat...och is.

Jag åt dagens lunch på Njalla, Samegårdens restaurang.

Oj vilken kul upplevelse. Suveränt läcker lunchbuffé med två varmrätter och ett jätteläckert salladsbord.
Marinerad champinjoner, marinerad broccoli, förutom allt annat i en jätteläcker salladsbuffé. Varmrätterna var helstekt kotlettrad med en fantastiskt god sås och potatisgratäng och viltbolognese med skruvpasta.

Jag åt lite av allt och avslutade med en extra liten portion bolognese och pasta. Så rackarns gott! 

Senare på eftermiddagen lämnade jag min SAAB till Jan-Erik på Shell för lite konsultation och terapi...

Jag fick också ett telefonsamtal från Maj.
Hon visste att jag var tillfälligt utan bil, men tyckte att jag borde få se en vacker isskulptur borta i Västanå. Kul. Så Allan och Maj hämtade mig och jag kunde ta några bilder.

Ove Persson har byggt en vacker pagod av klara isblock som nu fått en vacker drapering av nysnö. Effektfullt! Och den är stor som ni ser!

Vi fick mersmak på ljusarrangemang i Idre, så jag fick skjuts upp bakom Högsttjärn till en barnfamilj som pyntar mer och mer för varje barn...

Svårt att göra intrycket rättvisa med en kamera utan stativ eftersom blixten överröstar mörkret och alla hundratals lampor.

Egentligen borde jag inte ens visa bilderna eftersom dom inte alls ger arrangemangen rättvisa...

Och jag hälsade därefter på hos Fari på Lodjuret för att bara umgås lite och ta en öl. Där var det julbordsdags för andra dagen i rad. Inte för mig alltså, men för Lodjurets gäster. Om jag inte hade ätit en så gedigen lunch innan så hade det blivit julbord även för mig... jag tittade bara... såg hääärligt gott ut.

Jag störde personalen i sluttampen av förberedelserna genom att ta en bild på en del av härligheten och personalen i bakgrunden.
 

Fari gömde sig längst bak, men jag fångade honom framför brasan..

Mysigt med en värmande brasa när man kommer in från kylan och bara vill sjunka ner i en skön fåtölj med några kompisar och en öl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0