Dagens lunch...

Härligt vackert vinterväder men utan sol idag.

Lagom kallt, snötyngda träd och julstämning. Bygatan har fått ett antal björkar klädda med små blåvita diodslingor i år.
Företagare på orten sponsrar. Vet inte om kommunen ställer upp med monteringen, som verkar vara ett riktigt pyssel, men fint blev det. Jag har ett av träden inom synhåll från balkongen.

Den suddiga bilden visar ett av träden bakom grannhuset till vänster. Ser ut som åtta, tio lampor, men det är ett glitter av kanske några hundra dioder...

Men jag nämnde lunchen i rubriken. Njalla har rivstartat med jätteläckra lunchbufféer och fortsätter hålla samma höga nivå. Inget ont om övriga lunchställen som serverat goda och oftast hemlagade luncher till samma pris med bra service och i trevlig miljö.

Jag åt tidigare inte lunch ute så ofta som nu, men tillräckligt ofta för att se hur många nya lunchgäster som dykt upp i Idre de senaste veckorna. Och det är bybor.
Vi har ju visserligen gott om snö, men turistsäsongen har inte börjat än.

Nu kan man gå ut och äta lunch för att träffa folk från byn som man tidigare nästan bara känt till utseendet. Och jag tror att det här är ett bra tillskott för all annan restaurangverksamhet i byn! Kanske inte på kort sikt, men på lite längre sikt när även turisterna upptäcker att det finns ett stort utbud i byn där man kan få ta del av det lokala livet... ett liv som måste tyckas lite exotiskt för besökare från storstadsområden söderöver. 

Idag ringde jag Erling för att få sällskap på lunchen. Jag hann inte dit innan det dök upp en Staffan som erbjöd skjuts. När jag steg in så satt Angela och Arne redan där. Senare droppade Leif och Anki in. En grannfru som jag tidigare bara träffat vid brevlådan dök upp med några väninnor. Maggan är redan stamgäst... o s v...

Träffpunkt Idre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0