Åt ännu en jättegod lunch på Njalla idag
Lunchbuffé med två varmrätter och ett läckert salladsbord. Idag var det baconkryddad köttfärslimpa och torskfile.
Supergott som vanligt!
När jag kom hem hittade jag en artikel som en grupp forskare försökt få publicerad i ett antal tidningar utan framgång.
Men här får dom den publicerad....
"Med anledning av debatten om klimatpolitiken på Svenska Dagbladets Brännpunkt under november och de nyss avslutade klimatförhandlingarna i Poznan och Bryssel gör vi följande uttalande:
Vetenskapen är inte enig om klimatlarmen
FN:s klimatpanel IPCC, Intergovernmental Panel on Climate Change, bildades 1988 med direktivet att sammanställa forskningsrapporter rörande människans inverkan på klimatet. IPCC:s syfte är att granska och sammanfatta vetenskaplig information som är relevant för:
Mänskligt orsakad klimatförändring, inverkan av sådan klimatförändring samt alternativ för anpassning och åtgärder.
Perspektivet har gjort att man koncentrerat arbetet på en växthuseffekt orsakad av mänskliga utsläpp av växthusgaser som koldioxid, metan och lustgas. Denna inskränkning innebär att man inte tillräckligt uppmärksammat andra klimatpåverkande faktorer som exempelvis solmagnetismens inverkan på molnighet och havsströmmars variationer. Vi menar att det saknas belägg för att de klimatförändringar som kunnat observeras inte huvudsakligen har naturliga orsaker.
IPCC:s scenarier över hur man tror klimatet kommer att utvecklas bygger på datormodeller. Ett scenario är ingen prognos utan något som kan inträffa om vissa mänskliga aktiviteter utvecklas som väntat. Modellerna är konstruerade så att måttligt förhöjda halter av koldioxid i atmosfären ger upphov till en avsevärd uppvärmning. Med scenarierna som underlag har man sedan utfärdat och utfärdar larmrapporter.
Ledande alarmister har gått längre än IPCC och har med framgång lyckats föra ut bilden att deras påståenden är grundade på vetenskaplig konsensus. Men vetenskapliga fakta bestäms inte genom omröstning. Alarmismen har skapat en situation där det vetenskapliga samtalet är på väg att ersättas av hårklyverier. Påstående om vetenskaplig konsensus, angående den antro pogena koldioxidens roll för klimatet, är inte endast ovidkommande utan också felaktigt. Detta illustreras av att den IPCC-kritiska Manhattandeklarationen undertecknats av mer än 600 kvalificerade akademiker, varav 200 är direkt engagerade i klimatforskning. Utvecklingen är ett allvarligt hot mot hela vetenskapssamhällets trovärdighet.
Grundat på nämnda scenarier påstår IPCC att allt tyder på att uppvärmning av jordatmosfären kommer att orsaka klimatförändringar som kan leda till en storskalig katastrof. Snabba genomgripande motåtgärder skulle dock enligt IPCC kunna begränsa de påstådda skadeverkningarna.
Vår uppfattning är:
- att man inte kunnat visa ett signifikant orsakssamband mellan förhöjd koldioxidhalt och eventuella klimatförändringar.
- att den observerade uppvärmningen under 1900-talet inte ger anledning till oro, oavsett orsakerna.
- att de klimatmodeller som larmrapporterna bygger på har ringa prognosvärde.
- att Manhattandeklarationen motbevisar påståendet om konsensus.
- att en klimatpolitik som bygger på IPCC:s scenarier riskerar att leda till ett förödande slöseri med mänskliga och ekonomiska resurser som främst drabbar de fattiga i världen.
Innan samhället fattar långtgående beslut rörande klimatpolitiken bör vi se till att stå på en säkrare vetenskaplig grund än den vi har idag. Regeringen bör därför initiera en hearing med ett brett spektrum av representanter för vetenskapssamhället med olika syn på klimatfrågan.
Vi uppmanar även till studium av följande länk från USA-senatens miljöutskott
Professor Göran Einarsson - Kungliga Tekniska Högskolan
Professor Lars G. Franzén - Göteborgs universitet
Professor David G. Gee - Uppsala universitet
Professor Krister Holmberg - Chalmers Tekniska Högskola
Professor Bo Jönsson - Lunds universitet
Professor Sten Kaijser - Uppsala universitet
Professor Wibjörn Karlén - Uppsala universitet
Professor Jan-Olov Liljenzin - Chalmers Tekniska Högskola
Professor Torbjörn Norin - Kungliga Tekniska Högskolan
Professor Magnus Nydén - Chalmers Tekniska Högskola
Professor Göran Petersson - Chalmers Tekniska Högskola
Professor CG. Ribbing - Uppsala universitet
Professor Anders Stigebrandt - Göteborgs universitet
Professor Peter Stilbs - Kungliga Tekniska Högskolan
Professor Anders Ulfvarson - Chalmers Tekniska Högskola
Professor Gösta Walin - Göteborgs Universitet
Docent Tage Andersson - fd SMHI
Docent Sven G Gustafsson - fd Ericsson Radar
Docent Olov Einarsson - fd ABB
Docent Thomas Hellström - Lunds Tekniska Högskola"