Nära "Hole in One" idag

Ett knappt bollvarv kort i linje!

Det var Gunnar som stod för bravaden på hål 3 med sina nya "skräddarsydda" klubbor.

Från Tee såg det ut som att bollen låg på hålkanten och skulle tippa i medan vi promenerade.

Vi spelade 27 hål varav sista rundan från röd Tee.

Gunnar vann första rundan med nya klubborna på 33 poäng och Anki kom tvåa.

Niohålsrundan vann Gunnar på 19 poäng och jag tror att jag kom tvåa trots att Anki åt en smörgås i pausen mellan rundorna ;-)

Vid Tee på hål 3 var det ett riktigt getingbo....

En geting kröp just in när jag knäppte, men en liten grankvist skymde öppningen.

Rondtider är ett fascinerande ämne som jag inte kan låta bli att fundera över.

Vi gick som en treboll och hade två fyrbollar framför oss. Efter hål 5 så var fyrbollarna framför oss alltid ur vägen när vi skulle slå ut. Dom gick helt enkelt ifrån oss trots att vi spelade rundan på 4 och 14 med lite strul på hål 16 och 17.

Men fyrbollen bakom oss kom i mål 40 minuter efter oss. Vi jäktade inte, men vi markerade aldrig bollar på green, utan den som låg ivägen för någon annan puttade först utan stress. Vi gick direkt till våra bollar på fairway och om någon hade längre att gå eller behövde droppa för vattenhinder så slog den som först var framme vid sin boll. Om någon behövde hjälp att leta i skogen så gick vi andra först fram till våra bollar innan vi hjälpte till att leta. Oftast behövdes inte vår hjälp (och det var ju inte ofta vi var i skogen, men det hände)

Jag tror inte att fyrbollen bakom oss promenerade saktare än oss, men dom kanske hade mer omständiga procedurer på green, på tee och före slagen på fairway. Sekunder som blir till minuter och som efter 18 tee och 18 greener lätt blir en halvtimme extra utan att det är till glädje för någon.
Om man dessutom letar efter en boll i skogen i de "tillåtna"  fem minuterna på några hål och hittar den i stort sett ospelbar så kan man lägga på ytterligare tjugo minuter på rundan. Utan att det är till glädje för någon...

Vi ska definitivt inte jaga våra gäster runt banan, men vi bör försöka få dom att trivas mer med sin golf i en lugn takt utan köbildning. Och det måste ju vara roligare att kunna spela 27 hål än att vara helt slut efter en 18-hålsrunda på över 5 timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0