Kul och stundtals bra golf idag...

Bra golf på vår nivå. Jag spelade idag 18 hål med Anki, Gunnar och Dennis.

På grund av en öm rygg på grund av ett "nästan ryggskott" i morse var jag tveksam till spel. Men jag var i alla fall tvungen att svinga lugnt hela tiden, och det brukar löna sig. Det jobbigaste var att komma ihåg att böja benen och hålla ryggen rak när jag skulle pegga eller plocka upp bollen...

Gunnar och jag spelade bra och vi hade båda 36 poäng efter 17 hål. Men i matchspel var Gunnar ett hål upp även om jag låg två slag bättre just då.

Gunnar missade utslaget och dömde ut bollen, ändå låg han på green efter fem slag och satte putten för sex i. Birdie på andra bollen alltså. Jag låg femtio meter kort om flaggan i svackan till höger på tre. Valde en lobbwedge och hamnade i bunkern. Fortsatte med lobbwedgen som skar för djupt i sanden och fick slå ett slag till från bunkern. Skrek Fore! så mycket jag orkade och träffade byxbenet på Anki som var på promenad bakom green. Nu låg jag i ruffen på sex och tog mig in på foregreen på sju. Tvåputtade för nio i. Jag stannade alltså på 36 poäng.

Gunnar gjorde 39 poäng, vann slagen med ett slag bättre och matchen med två upp och inga hål kvar att spela. 

Vi hade ett härligt golfväder, men jag var så fokuserad på min rygg och min golf att jag lät kameran stanna i bagen.

Annars hade jag gärna sprungit efter kameran när Dennis lekte lite på sjuans green genom att lägga sig på mage för att rikta in bollen mot hål...

Dennis har nu en stabil och lugn sving med en härlig uppvridning med axlarna och rak vänsterarm för vidd och snärtvinkel. Därför slår han långt och rakt och har bra känsla i det svåra närspelet från under hundra meter. Det enda han missade idag var några korta inspel kring green och puttar som rullade lååångt ibland. Och några halvmetersputtar som han petade halvvägs istället för att putta i hål...  Men han har som sagt en imponerande riktig golfsving.

Anki spelade jättebra i 12 hål, men tappade sugen lite efter bunkern på hål 13.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0