Sommar och massor av snö!

Håller det i sig med värmen så får ni se upp där nere!

Just nu är det 16 grader varmt i skuggan och solen skiner. Regn på det här och milda nätter så blir det mycket, MYCKET, vatten som samlar sig neröver. Vi här uppe kan bara njuta av hur det sväller och växer och rullar förbi...
image724

Klingforsen, men nu utan ljud. Det låter annars mer än ett vanligt forsbrus. Det dånar ju inte som i ett vattenfall, men man får snart höja rösten lite om man ska se på och prata samtidigt.

Och högre upp finns många kubikmeter vatten kvar i snabbt smältande form....
image725
Låt er inte luras av de kala fläckarna i branterna. Bredvid finns meterdjup snö eller mer i mängder. Och nu går det fort. Varje svart fläck absorberar solvärmen och snösmältningen accelererar.

image726
Städjans sydbranter är snöfria. Det började med att några få klippblock absorberade värmen från de soliga dagar vi haft länge nu. Vid varje klippblock fanns ett nytt mindre klippblock, och ett till och ett till...

Men nordvästbranten kommer att vara åkbar i många veckor än. För den som tycker att det är kul att ta sig upp till fots och med skidorna på axeln. Vi gjorde det i maj för några år sedan med ett kul gäng från en folkhögskola som numera är nedlagd.

Den diagonal av sten och block som syns i nordvästbranten är ett litet hinder som man inte hoppar över. Om några vänliga miljöfundamentalister kunde flytta dom lite och bygga personliga minnesmärken så kunde vi få en fantastiskt fin och klimatvänlig skidåkning i maj på Städjan.

Kanske Andreas och  Maud hjälpa till med att flytta stenar och bygga monument som kan frigöra vissa rännor för skidåkning. Dom kunde få göra första åket och klippa snöret i farten.
Vilken klimatvänlig publicitet dom skulle få!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0