Klimatet kan bjuda på härligt väder

Synd bara att skidanläggningarna i Fjätervålen och på Idre Fjäl är stängda för säsongen trots rekordfina förutsättningar för skidåkning både utför och på tvären.

image712

Städjan och Idre Fjäll på avstånd. Bild från Kringelfjorden idag.

Men det går ju inte att driva verksamheten bara för pensionärer på hemorten, det behövs turister också. Annars har vi nu väder och snö som en soldyrkande vinterturist skulle betala bra för att få uppleva. 

Men klimatskräcken och väderrapporterna från de mer tättbefolkade delarna av landet gör det omöjligt att förlänga säsongen. Det skulle vara väldigt svårt att tränga igenom mediabruset och göra trovärdigt hur underbart härligt det är i fjällvärlden nu.

När staten skänker bort våra skattepengar till inköp av nya bilar som inte kan användas i glesbygd så applåderar "den tredje statsmakten". När regeringen stoppar utbyggnad av vinterturismen i glebygden så applåderar dom också med hänvisning till hur bra regeringen värnar om miljö och klimat....

Det kan man ju ha en viss liten förståelse för eftersom en överväldigande majoritet av väljare, tidningläsare och journalister bor i några få tättbefolkade hörn av Sverige. Men man kan också betrakta det som osmakligt och inhumant.

image713

Städjan är nog en större tillgång för Särna än för Idre eftersom det lilla fjället ska sparas som en "Nationalsymbol". En symbol att se men inte röra. Några få, med rätt inställning till klimatet och miljön, får gärna promenera upp på berget, men bara enstaka och till fots. Tycker dom. För först då "kan det visa sig bli vår största tillgång på sikt".

Bilden är tagen idag från Särna Camping.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0