Fjällväder när det är som bäst...

Molnfri himmel, ingen vind och en värmande sol. Och snö. Men vilken snö!

Krispig manchester med ett tunt lager av strösocker på toppen. Hårt och fast men inte isigt, och först efter klockan ett började sockerlagret på ytan bli lite rikligare i den nedre delen av Västbacken. Men fortfarande ingen slaskig vårsnö trots en brännande sol.

Varför kan inte hela vintern få vara så?
image697

Och ingen trängsel i backarna. Man kunde åka precis hur fort man ville utan att riskera annat än att mössan kunde blåsa av.

image698

Soldiset bortåt Norge gjorde att jag penslade i lite extra blått bakom Rendalssölen för att fotot skulle ge samma intryck som ögonen ger när man fascineras av de fjärran fjälltopparna.

Städjan är fortfarande helvit på hela sydbranten. Ovanligt så här års. Klippstupen och blocken brukar annars ha tinat fram i solen. Tog ingen bild över Städjan eftersom det ser ut precis som i januar eller februari.

Efter skidåkningen var det tavelbränning hemma hos Arne G. Jag tog mängder av bilder på det fascinerande skådespelet och återkommer nog till ämnet. Tufft att elda upp misslyckade målningar. Men kanske ett klokt sätt att städa undan och göra plats för nytt.
image699

Efter bränningen tog jag en promenad till Leif och Annki på Sporthotellet och blev kvar en stund med roligt prat om lite av varje.

Tog genvägen över Bergskolan och kunde inte låta bli att ta ett foto på någons bil. Vi har snö även i byn om nu någon skulle tvivla. I lä och i skuggan  finns det fortfarande en hel del snö...
image701

Kan se ut som ett försenat aprilskämt, men det är det inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0